Eisenstein In Guanajuato

След като цяла година се въртя по фестивалите, „Eisenstein in Guanajuato” на Питър Грийнауей ще се появи на редовен (разбира се, ограничен) показ в Щатите и по този повод получаваме нов трейлър. Той е абсолютно същият като предишния, който видяхме през февруари миналата година, с тази разлика, че са сменени графиките на надписите и имаме добавени няколко цитата от критиката. Представяме ви го, защото случайно видяхме в IMDB, че филмът има премиерна дата и за България (11 март), и решихме, че си заслужава да ви го припомним. Освен това, така получаваме шанс да ви покажем и новия плакат, който иначе сигурно щяхме да пропуснем.

Припомняме, че „Eisenstein in Guanajuato” разказва за впечатления от „Музея на мъртвите” в Гуанахуато Сергей Айзенщайн, който през 1931 г. прекарва десет дни в мексиканския град, в опит да заснеме филма „Que Viva Mexico”. Неговите физически и емоционални изживявания, свързани със секса и смъртта от онова време, повлияват сериозно на следващите му филми и предоставят далеч по-голяма симпатия към човешкия елемент в неговите филми.

Няма какво повече да кажем като коментар, което да не сме споменавали вече. Всеки филм на Питър Грийнауей се очаква с нетърпение, камо ли ако в центъра на историята е легенда като Сергей Айзенщайн.

Eisenstein In Guanajuato

Режисьор на „Eisenstein in Guanajuato” е Питър Грийнауей, а в ролите са Елмер Век (Айзенщайн), Луиз Алберти (Паломино Каньедо), Стелио Саванте (Хънтър С. Кимбро), Лиза Оуен (Мери Крейг Синклер), Мая Сапата и други.

Щатската премиера на филма е 5 февруари, а българската е 11 март, но не сме никак сигурни колко е актуална.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *