The Survivalist

Вчера, покрай трейлъра на „The Invitation” отново си говорихме за камерни филми – такива, чието действие се развива в ограничено време и пространство, и днес прибавяме още един към списъка със заглавия, които искаме да гледаме. Става дума за получилия доста добри отзиви от фестивалния си показ постапокалиптичен трилър „The Survivalist”, който беше номиниран за BAFTA в категорията за най-добър британски дебют в лицето на своя режисьор Стивън Фингълтън.

The Survivalist” ни разкрива един суров, опустошен от катаклизми свят, в който млад мъж се бори за оцеляване в малка изолирана ферма, живеейки в постоянен страх от набези на мародери. Един ден на прага му се появяват възрастна жена и нейната дъщеря, готови на всичко, за да получат храна и подслон, което изкарва живота му от равновесие.

Трейлърът изглежда чудесно сам по себе си, адски харесваме постапокалиптични и камерни истории (вторите малко повече), а и отзивите са страхотни – в крайна сметка не виждаме никаква причина да не очакваме филма с нетърпение. Смятаме, че ще се получи доста приятна комбинация между него и бая подобния „Z For Zachariah”, който още не сме имали възможност да гледаме.

плакт

плакат

Режисьор на „The Survivalist” е Стивън Фингълтън, а в ролите са Мартин МакКан, Миа Гот, Андрю Симсън, Олуен Фуере и Дъглас Ръсел.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *