„The Crown”

Съдържанието винаги е от изключителна важност за търсенето и предлагането – особено що се отнася до пазара на визуални творби. НВО и ВВС отдавна са доказали, че притежават мощ и средства, с които са способни да привличат интереса на големи имена в световното кино – и съблазнени от по-широките възможности, режисьори и сценаристи в последните години промениха телевизионната реалност така, че в момента тя е една от най-благодатните среди за създаване на интересни проекти.

Netflix наскоро се присъединиха към тази тенденция и като „нова територия” имат желание да си осигурят разнообразно и качествено оригинално съдържание. Именно в тази среда ще „вирее” поредния обещаващ сериал за новата 2016 година. И когато се каже Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”) – целият свят е наясно, че става дума за стойностно кино в майсторски ръце. Той като режисьор и Питър Морган („The Queen”) като сценарист носят отговорността за „The Crown” – историята на една млада жена, понесла на плещите си тежестта на вековната британска монархия…

В центъра на сюжета на „The Crown” е кралица Елизабет II, която на 26 години се изправя пред реалността – да поведе най-известната и силна световна монархия и да установи отношенията си с легендарния британски премиер Уинстън Чърчил. Световната политика е в хаос, империята е в упадък, а една млада жена сяда на трона, за да започне една нова ера… Забележителните проучвания на Питър Морган и таланта му на писател оформят изключителен сценарий, който предава личната драма на кралицата – зад фасадата на публичния образ могат да се разкрият подробности с неподправена дързост и откровеност. Подгответе се за пътешествие в така желания свят на властта и привилегиите – зад заключените врати на Уестминстър и Бъкингамския дворец ви очакват лидерите на една империя!

В основата на Netflix-поредицата е награждаваната пиеса на Питър МорганThe Audience”. За момента идеята е всеки от подготвяните сезони на „The Crown” да „покрива” по едно десетилетие от царуването на Елизабет II. Ролите са разпределени между Клер Фой (кралицата), Джон Литгоу (Чърчил), Мат Смит, Виктория Хамилтън, Джаред Харис, Ванеса Кърби, Айлийн Аткинс и др.

„The Crown”

„The Crown”

Първите десет епизода на „The Crown” ще бъдат излъчени през 2016 година, а след като на наша територия вече имаме достъп до Netflix, надяваме се скоро да имаме възможност да споделим лични впечатления от сериала.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *