10 Cloverfield Lane

Рано тази сутрин, сякаш отникъде изникна първият интригуващ тийзър трейлър на продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс и режисиран от Дан Трактенбърг мистериозен проект „10 Cloverfield Lane”. Имайки предвид заглавието, почитателите на „Чудовищно” („Cloverfield”) на Ейбрамс, Мат Рийвс и Дрю Годард веднага избухнаха в предположения, че става дума за дългоочакваното от тях продължение и по всичко изглежда, че те не са много далеч от истината.

Ето какво споделя самият Дж. Дж. Ейбрамс за проекта:

Идеята ни хрумна много отдавна по време на продукция. Искахме да направим нещо като кръвен-роднина на „Чудовищно”. Идеята беше развита с времето. Искахме да задържим заглавието възможно най-дълго.

Какво точно значи „кръвен роднина”? Засега не е много ясно, но ние залагаме, че действието на „10 Cloverfield Lane” се развива, ако не по същото време на „Чудовищно”, то малко след него. Не сме съвсем сигурни, но май имаше ранна идеи да се разкаже същата история от гледните точки на различни хора в града, по време на нападението на чудовището. Вижте трейлъра и споделете, ако откриете някакви улики за това, което ни очаква.

Нека само да кажем, че ако наистина действието на „10 Cloverfield Lane”  е по време на „Чудовищно”, а не след него, ще доста „weird“ – тогава държането на жена в нещо като бомбоубежище против волята ѝ придобива доста по-…различен характер.

Както и да е. Очакваме „10 Cloverfield Lane” с нетърпение, първо, защото сме фенове на „Чудовищно”, и  второ, защото адски си падаме по камерни истории, а в този филм ще има само трима актьори (при това качествени) – Джон Гудман, Мери Елизабет Уинстед и Джон Галахър-син. Разбира се, мистерията около сюжета също е сериозен дразнител.

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

Update: Ето и официалния тийзър постер.

10 Cloverfield Lane

Режисьор на „10 Cloverfield Lane” е Дан Трактенбърг, а сценарият е дело на Матю Стюкън, Джош Кембъл и автора на „Камшичен удар” Деймиън Чазел. Дж. Дж. Ейбрамс е продуцент наравно с Брайън Бърг.

Премиерата на филма е 11 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *