Иън Флеминг

Играта приключи. „Твърде лош, за да умре” на Франсин Матюс спечели:

Филип Георгиев

Представител на издателство Сиела ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

–-

Какво ли има да ни каже една американска писателка за британските шпиони и големите политически интриги между Сталин, Чърчил и Рузвелт по време на Втората световна война? Оказва се  –  много! Франсин Матюс напуска разузнаваческата си кариера, за да се отдаде на писането, на което дължим романа „Твърде лош, за да умре” – увлекателен трилър, базиран на реални събития.

Годината е 1943-та. Иън Флеминг е толкова отегчен от стоенето зад бюрото в службата си за Кралския флот, че прекарва по-голяма част от времето си във фантазии за по-вълнуващ живот. Точно в този момент обаче разбира, че се готви смъртоносен заговор срещу тримата големи на Техеранската конференция – Чърчил, Сталин и Рузвелт. Грабвайки възможността да участва в историята, Флеминг минава под прикритие, за да се изправи пред нацисткия шпионин Ото Скорцени (с когото действително са се срещали през Втората световна война). В компанията на Алън Тюринг (чиято истинска история познаваме добре от филма с Бенедикт Къмбърбач „Игра на кодове”) и няколко фатални жени Флеминг се впуска в опасно и задъхващо приключение, което ще реши изхода на войната и ще даде началото на една нова история, тази на големия герой на Флеминг: Джеймс Бонд.

„Твърде лош, за да умре” на Франсин Матюс

Издателство Сиела дава възможност на двама наши читатели да спечелят „Твърде лош, за да умре”, като за целта трябва да отговорите правилно на един съвсем лесен въпрос.

Кой от персонажите в книгата не е историческа личност?

а) Джеймс Бонд
б) Алън Тюринг
в) Иън Флеминг

Играта приключи. „Твърде лош, за да умре” на Франсин Матюс спечели:

Филип Георгиев

Представител на издателство Сиела ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Значииии вече отговорих, дано да съм познал и да ме изберете ;))) P.S. Памела Чърчил е била истинска кучка, just for the record 😉

  2. Kpaйно време е да направят биографичен филм за Иън Флеминг. Задължително с Дрис Мелба в главната роля.

  3. И Блейк Лайвли като Памела Чърчил 😉 Докато четях книгата все нея си представях в ролята 😉