Многократно сме заявявали, че не сме големи фенове на „Заклинанието” („The Conjuring”) на Джеймс Уан – не отричаме техническите му качества и част от творческите, които са резултат най-вече от вродения усет на Уан към жанра, но като цяло, според нас нищо в този филм не го отличава от десетките подобни заглавия, да не говорим пък да е сред най-добрите хоръри от последните 20-тина години, както го определят някои.

По тази причина, досега не сме обръщали никакво внимание на предстоящото продължение „The Conjuring 2”, което е резултат (заедно с предисторията „Annabelle”) от приходите от над 300 млн. на първия филм и в което се завръща (почти) целият оригинален творчески екип. Слава богу, поне не става въпрос за директно продължение на историята, а за съвсем друг случай (разбира се, един от най-ужасяващите) от архивите на реално съществуващите изследователи на паранормални явления – двойката Едуард и Лорейн Уорън.

Вера Фармига и Патрик Уилсън се завръщат в главните роли, като този път те заминават за Лондон (годината е 1977), за да помогнат на самотната майка Пеги Ходжсън, нейните четири деца и най-вече малката дъщеря Джанет, които са тормозени от зловещ дух. Вижте първия трейлър.

Окей, не ни е ясно точно как и защо, но явно проблемът е в нас. Огромна част от реакцията на колегите към трейлъра е от положителна нагоре, като някои специализирани сайтове за ужаси (като Bloody Disgusting например) го определят за един от най-добрите хорър трейлъри на всички времена, докато ние отново не виждаме нищо специално, което да го отличи сред многото. Приемаме, че това просто не е нашият филм/поредица и продължаваме напред. Но все пак на базата на видяното, смятаме, че „The Conjuring 2” има шанс да е малко по-добър от един друг адски надценен филм (и неговите продължения) на Уан – „Insidious”.

Вижте и първите два тийзъра на трейлъра, които излязоха преди няколко дни, както и поредица снимки.

„The Conjuring 2” („Заклинанието 2”)

„The Conjuring 2” („Заклинанието 2”)

„The Conjuring 2” („Заклинанието 2”)

„The Conjuring 2” („Заклинанието 2”)

Режисьор на „The Conjuring 2” („Заклинанието 2”) е Джеймс Уан, а в ролите са Вера Фармига, Патрик Уилсън, Франсис О’Конър, Лорън Еспозито, Патрик МакАули, Бенджамин Хай, Мария Дойл Кенеди, Саймън Дилейни, Франка Потенте, Саймън МакБърни и други.

Премиерата е 10 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Аз съм почитател на Insidious (без продълженията). От такъв ужас имах нужда преди време, когато го гледах, а особено влияние ми оказа Tiptoe in the tulips na Tiny Tim.

  2. Така и не разбрах всеобщия възторг по първия филм. Беше компетентно направен и толкоз.

  3. Ha мен „Insidious“ ми се стори обидно тъп, чак като подигравка го почувствах. Докато „The Conjuring“ е перфектно изпълнена задача по калъп. Имаше няколко прилични момента, просто беше твърде банален, с което след средата стана откровено досаден.

  4. Не е във вас проблема и аз нищо кой знае какво не видях нито в този трейлър, нито в първия филм. За „Insidious“ (първия филм) обаче не мога да се съглася. За мен той е направен адски добре, има невероятна атмосфера, засяга тема, която поне аз до сега не съм виждал да бъде засегната пряко във филм (а именно за „out of body experiences“), а и да е засягана, не е било в такава насока, музиката беше супер, персонажите (поне за мен) бяха супер зловещи, актьорите са добри и (СПОЙЛЕР!) накрая има малък twist.
    Какво повече мога да искам 😀 Наистина много го харесвам!