Scream бе!

Слашърът е сред любимите ни поджанрове на хоръра. За съжаление обаче, подобно на много други теми, похвати и подходи в жанровото кино, е бая поизчерпан. Сценаристите Нат Факсън и Джим Ралш обаче имат желание да го възродят, при това подобаващо. Дуото, наградено с „Оскар“ за адаптирания сценарий на „Потомците“ (2011) на чудесния Александър Пейн, обра овациите преди три години на фестивала в Сънданс, благодарение на режисирания и написан от тях независим проект „Едно време, онова лято“ (2013). Тоест – двамцата имат достоен опит зад гърба си.

Затова се радваме, че сега са се заели да разработят сюжета на „Dead Mall“ за Fox. Проектът ще обедини ужаса с комедията, а действието ще бъде ситуирано из един от многото пустеещи молове, които в САЩ през последните години са изключително масов феномен. Поради икономическата нестабилност редица търговски центрове се оказаха с драстично намалена посещаемост и голяма част от магазините им фалираха. Това доведе до появата на десетки призрачни сгради, из които витае отчаяния, но безпомощен консуматорски дух на жертвите на безпощадния капитализъм (последното е в рамките на шегата, разбира се – ние обичаме капитализма). Ако се чудите какво представляват въпросните молове, може да погледнете внимателно тази зловеща, самотна и тъжна снимка:

Dead Mall

Та, очаквайте нещо такова в „Dead Mall“. Само че с шепа невинни жертви и един психопат за цвят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Двамата, които е споменато, че ще движат проекта, са с бекграунд предимно в комедията, така че аз не бих се надявал на стабилен ужас. Особено като знам Джим Раш – едно от главните действащи лица зад Community (не знам какво ви е мнението за сериала, но лично за мен първите му сезони са златна страница в телевизионната комедия) – очаквам много хумористични намигвания към популярни слашъри, но не и чист хорър. Което, разбира се, не означава, че не бих гледал филма 🙂

  2. Да, то и в новината си се казва, че филмът ще е жанрово смесен, включвайки и комедия към ужаса. 🙂 Очаквам да е witty.