Джеръми Айрънс

And now we’re getting somewhere!

Ако предишният трейлър беше създаден очевидно с мисъл за консуматорската щатска аудитория, то тук се срещаме очи в очи с предизвикателствата на… небостъргача. Създадено от брилянтния Архитект (Джеръми Айрънс), мястото е изпълнено с удобства, но и с предизвикателства и опасности, които (очевидно) надхвърлят обикновеното спиране на асансьора…

http://www.youtube.com/watch?v=LYmY2tBYins

Том Хидълстън туитна вчера новия трейлър с основния въпрос, който си задава неговия герой – какво всъщност търси той в сградата? Намира ли го, какво се случва с хората около него, къде е границата между животинското и човешкото в отношенията… между етажите? Режисьорът деликатно поднася намеци за сблъсък – и всички сме изправени на ръба на столовете от нетърпение да видим какво е приготвил за верните си почитатели. А за незапознатите с филмите му ще бъде достатъчно да прочетат актьорския екип на „High Rise”, за да се почувстват „призовани” да видят новата творба.

Освен Хидълстън и Айрънс, за разказването на трилър-историята по едноименния роман на Джеймс Г. Балард „Оргия на разрушението” помагат още Люк Евънс, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой, Сиена Гилори и други. И да ви кажем честно – не ни интересуват „смесените” отзиви, които филмът получи след първите си фестивални прожекции! Искаме да се уверим в качествата му със собствените си очи – затова стискаме палци с всичка сила за фестивален или редовен кинопоказ.

Ето отново синопсиса:

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен просто „High Rise”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които предлага небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръсните подземия на „High Rise”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, които превземат сградата, етаж след етаж.

Подробности по „High Rise” на Бен Уийтли може да откриете в новините ни до момента.

Премиерната дата за Великобритания е 18 март, разпространението на филма в Щатите е поето от Magnolia, но все още няма яснота кога ще се случи това.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *