Кайло Рен

Темата „Star Wars” не стихва вече няколко седмици след премиерата на „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, даже положението става по-досадно и от предстартовата треска и безпрецедентната рекламна кампания.

Очаквано, светът се е разделил на две, спорейки дали филмът е „шедьовър” или „пълен боклук” (мислим си, че единственият вариант, при който можеше да има по-поляризирани мнения, е Кристофър Нолан да беше режисьор). Всяка от двете страни има какво да каже, вследствие на което отвсякъде никнат доказателствени филмчетата, гифовете, меми, текстове и всички други информационни и комуникационни средства, за които се сетите. Тези, които са склонни да отчетат както плюсовете, така и минусите, гинат първи, тъй като стават жертва на кръстосан огън.

Друг момент, който налива масло в огъня на продължаващата „Star Wars” медийна инвазия, са безкрайните теории – кой кой е, на кого е син, племенник, леля или далечен братовчед, как се е случило еди-какво-си, защо и т.н. и т.н. Ако имате нерви и най-вече време, тъй като количеството е безкрайно, може да попаднете на доста интересни неща.

Ние гледаме (доколкото е възможно) да стоим далеч и от двата фронта, особено по отношение на свързаните с филма нови материали на сайта. Единственото, което сме отбелязали за „Силата се пробужда” извън ревюто и Inglourious Kunts епизода ни, е боксофис представянето на филма (който, между другото, изпревари „Аватар” и вече официално е най-касовият филм в САЩ).

Сега си позволяваме да се включим с нещо, което е по темата „Силата се пробужда”, но извън споровете за качество на филма и теориите – няколко позакъснели рекламни материала, сред които официални снимки на архи-злодея Сноук и Маз Канана, както и серията IMAX плакати на AMC, която започна с този, който видяхме в края на октомври миналата година (получиха го всички зрители на среднощната IMAX прожекция на филма в Mall of Sofia).

В допълнение предлагаме: задкулисно видео, чийто фокус е една от най-впечатляващите локации във филма – тази в самия му край; няколко кадъра от снимачната площадка и един подробен „cross section” на Хилядолетния сокол..

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан и Майкъл Арнд. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Саймън Пег, Мейси Ричардсън-Селърс, Питър Мейхю, Антъни Даниълс и Кени Бейкър.

Премиерата на филма беше 18 декември и все още може да бъде видян на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудя се само дали са оставили декорите на Джакку в дубайската пустиня така, както са в Тунис, за да знам дали си заслужава да се прави опознавателен трип и дотам…