Какво се случва, когато разрешат на едно младо момиче да се забавлява? Започва да кипи въодушевление в социалните мрежи, защото става дума за 16-годишната щерка на Ванеса Паради и Джони Деп – Лили-Роуз Мелъди, която има удоволствието да партнира (и ако има очи – да се учи!) на Натали Портман в нов филм. Той се нарича „Planetarium”, в него двете са сестри, които притежават свръхестествени сили – могат да разговарят с мъртвите, а действието на филма ни връща в 30-те години на ХХ век.

Натали Портман и Лили-Роуз Деп - „Planetarium”

Режисьор на филма е младата Ребека Злотовски, която дебютира в пълнометражното кино с „Belle épine” на фестивала в Кан през 2010, а три години по-късно нейният „Grand Central” с участието на Тахар Рахим и Леа Сейду спечели наградата „François Chalais” в конкурсната програма „Особен поглед”. Изобщо не е лесно да си любимец на големите киноспецове, защото от всеки следващ филм публиката и критиката очакват все повече и повече, но този тип слава си има и добра страна – (сравнително) лесно си намираш продуценти и стойностни актьори, които да се ангажират с подобни проекти.

Лили-Роуз ще трупа опит пред камерата и в предстоящия хорър-филм „Yoga Hosers” на Кевин Смит, който (вероятно) ще направи и анонсирания „Moose Jaws” (като „Челюсти”, само че с лос) с нейно участие. Освен това се очаква да я видим след време и като Айседора Дънкан, една от най-важните фигури за модерния танц, във филма „The Dancers” на Стефани ди Джусто. Признаваме – този проект ще ни бъде особено интересен и ще се опитаме да проследим новините по темата.

А що се отнася до подробности по „Planetarium” – не ни е нужен кристален глобус, за да „пророкуваме”, че ако Злотовски стане готова навреме с филма, ще видим малката Деп заедно с Натали Портман на червения килим в Кан. Някак си след две премиери там, логиката предполага и третата да е на същото място.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *