Фелисити Джоунс и Том Ханкс

След известно забавяне – по първоначални плановеАд” („Inferno”) вече трябваше да е в кината, най-новият филм от поредицата екранизации по романите на Дан Браун за специалиста по символи Робърт Лангдън се случва с пълна сила, отново под ръководството на Рон Хауърд и Том Ханкс, които за трети пореден път се завръщат към конспиративната вселена на Браун след „Шифърът на Леонардо” и „Ангели и демони”.

Този път Лангдън (Ханкс), който се събужда с амнезия в болница във Флоренция, обединява сили с младата лекарка Сиена Брукс (Фелисити Джоунс), за да разгадае поредица шифри, скрити в едни от най-прочутите творби на Ренесанса и да попречи на луд учен (Бен Фостър) да изпълни ужасяващ смъртоносен план, свързан с Дантевия „Ад”.

Споменавали сме и друг път, че отдавна сме загубили интерес към поредицата (както книжната, така и филмовата), но знаем, че тя има своите фенове, така че ще се включваме с по-интересните неща около рекламата на „Ад” – като например първите официални кадри, които дебютираха вчера.

Преди да видите кадрите, само искаме да споменем наблюдението си, че с всеки следващ филм за Лангдън прическата на Ханкс става все по-нормална (тази от „Шифърът на Леонардо” все още ни преследва в кошмарите ни, където броди и Никълъс Кейдж), и ако той и Хауърд се хванат да екранизират и третия роман на Браун „Изгубеният символ” (имаше момент, в който той трябваше да бъде режисиран от Марк Романек), току-виж заприлича на човек.

Ад

Том Ханкс

Жалко, че не виждаме Бен Фостър – надяваме се да го има поне в първия тийзър, който би трябвало да се появи скоро.

Припомняме официалния синопсис на българското издание „Ад”:

Търсете и ще намерите…

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха…

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега – задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Режисьор на „Ад” („Inferno”) е Рон Хауърд, а сценарият, базиран на едноименния роман на Дан Браун, е дело на Дейвид Кеп, който отговаряше и за „Ангели и демони”. В ролите са Том Ханкс, Фелисити Джоунс, Бен Фостър, Ирфан Кан, Омар Си, Сисе Бабет Кнусен и други.

Премиерата е 14 октомври 2016 г., десет години след премиерата на „Шифърът на Леонардо”. Не е истина как лети времето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Една от по-интересните книги на Дан Браун, поне си разби формулата, по която пишеше другите си романи.