Бенедикт Къмбърбач

След като приключи ангажимента си с „Хамлет” в лондонския Барбикън и вече (може би) е заснел „Doctor Strange”, свръх-ангажираният мистър Бенедикт Къмбърбач обмисля нови и нови идеи за проекти. Всъщност желанието за екранизация на „The War Magician” съвсем не е нова – драматичната история на истински съществувал човек, развила се по време на Втората световна война, се върти из Холивуд вече повече от десетилетие, и в различни моменти са се спрягали режисьори като Питър Уиър и Марк Форстър. Сега продуцентите предполагат, че като осигурят присъствие на голяма звезда – всичко ще си дойде на мястото, и дори ще започнат снимки!

Според Variety Къмбърбач ще влезе в ролята на световно известния Джаспър Маскелин  – магьосник и илюзионист от 30-те години на ХХ век. Гари Уита („The Book Of Eli”, „ Rogue One: A Star Wars Story”) ще подготви нова версия на сценария по бестселъра на Дейвид Фишър. А ето и синопсиса на книгата:

„Когато започва Втората световна война, Джаспър Маскелин се записва доброволец в британската армия и е изпратен в Египет в началото на войната в пустинята. Той използва своите умения, за да спаси жизненоважното пристанище Александрия от немските бомби и да „скрие” Суецкия канал от тях. Той изобретява всякакви камуфлажни трикове, чрез които камионите да заприличват на танкове – и обратно. В Малта той разработва „първите в света подвижни дупки” – фалшиви кратери от бомби, използвани за заблуда на германците, които ги подвежда да си мислят, че поставената им цел вече е унищожена. Кулминацията е брилянтен план за заблуда, с помощта на който е спечелена битката при El Alamein – създал е цяла армия от уж-военнии-а-всъщност-манекени в средата на пустинята.”

Групата на Маскелин и сътрудниците му е наричана „Magic Gang” и както става ясно от синопсиса, са използвали различни трикове за заблуда на противника – скривали са с огледала местата на картечниците, правели са изкуствени танкове, за да създадат илюзия за придвижващи се армии пред очите на нацистките шпионски самолети и т.н..

Нашите въпроси са свързани с „как?” – как стават тези магични илюзии, по дяволите! Искаме да знаем. Но за целта трябва да се поработи още по-сериозно върху проекта. И най-важното – да се уговори режисьор, който би поел този сюжет. На нас той ни звучи много Спилбърговски, но с неговия претъпкан график е абсурдно дори да си го помисляме… Ще очакваме с интерес новини от фронта!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Всъщност се смята, че (почти) всичко той сам си го е измислил и никога не се е случило, Няма и никаква доказателства в подкрепа на твърденията му. Тоест, това е нещо като Барон Мюнхаузен през ВСВ, което прави проекта дори по-интересен! 😀

  2. Много ми е интересно каква ще е криейтив посоката на „Doctor Strange”, като се има предвид, че главният герой във филма е едно от най-могъщите същества във вселената на Marvel… и на практика съществуването му често прави нещата буквално абсурдни (дори за комиксовата реалност).

  3. @ЗУзумаки
    Мисля, че на първия трейлър (предполагам след нова година) ще разберем дерзанията ти 🙂