Дженифър Лорънс, Робърт Де Ниро и Едгар Рамирес

Признаваме си честно – харесваме много превъплъщенията на Дженифър Лорънс и сякаш ни беше лееекинко омръзнало да я срещаме (4 години!) в ролята на Катнис Евърдийн. Не че се справи лошо – напротив, ала ни се струва по-дива и предизвикателна в режисьорските ръце на Дейвид О.Ръсел. Още един негов филм ще се появи на кино на след няколко седмици, в който освен Лорънс ще видим отново Робърт де Ниро и Брадли Купър – и дори само тази „тройна комбинация” е в състояние да ни зареди с оптимизъм.

Драматичната история „Joy” отчасти е вдъхновена от историята на жената, измислила порчутия Miracle Mop. И макар да сме привърженици на по-дългите разказвателни трейлър-форми (особено на енергичния първи поглед към филма), колкото повече се приближава времето на премиерата, толкова е по-вероятно да попадаме на тв-реклами и клипове като тези:

ТВ спот

Клип

Глас зад кадър, разказ в прости изречения, среща с героинята в първо лице – призивът е ясен, заповядайте на кино! Пророкуваме, че голяма част от зрителите ще бъдат дами, отдали се на домашни задължения, които поне за два часа ще се „побунтуват” заедно с непримиримата Джой на Лорънс… ако успеят да намерят време, за да отидат на кино! Нали на всички е ясно, че уважаемите лелки трябва да видят този филм, а не да си губят времето с четене/гледане на „сиви нюанси”… но пък те така или иначе няма да попаднат на този сайт, което автоматично превръща горния „съвет” в риторичен възглас. Едно е сигурно – никой от нас няма да пропусне този филм, а нищо чудно след време да „завалят” отново номинации…

Joy” е лудата история на четири поколения от едно семейство, в центъра на която е момичето, което ще се превърне в жена, създала бизнес-династия и превърнала се в истински матриарх. Предателство, измама, изгубена невинност и белезите на любовта се преплитат в тази напрегната, емоционална и много човешка комедия за това какво означава да си шеф на семейството и шеф на бизнес начинание в безмилостния търговски свят. Съюзниците стават врагове, а враговете става съюзници – както в семейството, така и извън него, а духът и неудържимото въображение на Джой я пренасят през разразилата се буря. Подобно на предишните филми на Дейвид О. Ръсел „Joy” прескача жанровите граници, за да разкаже една история за семейство, лоялност и любов.

Режисьор и сценарист на „Joy” е Дейвид О. Ръсел, а в ролите са Дженифър Лорънс, Брадли Купър, Робърт де Ниро, Едгар Рамирес, Вирджиния Медсън, Изабела Роселини, Даян Лад, Дона Майлс, Елизабет Рьом и други.

Премиерата е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *