The Abominable Bride

Ако ще загряват допълнително и без това прегрелите „реотани” на хората – поне нека бъде с нещо интригуващо, нали?! Но защо ВВС пускат трети трейлър на „The Abominable Bride”, в който голяма част от кадрите са познати, това не ни е ясно. Новото и забележителното е, че се появява духа на въпросната булка от заглавието (или самата тя?), а какво става после…? Ще научим в първите дни на новата 2016.

Имаме чувството, че сме изговорили вече всички подробности, които са известни, около единствения епизод на „Шерлок”, подготвен в този „междинен” (между сезоните) кратък времеви срок с цел да задържи почитателите. Тази цел далеч не е единствената, но всъщност е най-важната: колкото и да тръпне в очакване и с глад за нови серии господин „зрителя”, ако не му дадеш нещо, което да занимава съзнанието му (поне) в продължение на няколко месеца – не си си свършил работата!

При разнообразието на днешните телевизионни канали и платформите VoD, дори легенда като ВВС може да загуби почитателите си, ако не ги „захрани” с уникална продукция. В случая Стивън Мофат и Марк Гатис са се спрели, както знаете, на Викторианска Англия, като реверанс към епохата на Артър Конан Дойл и от желание за разнообразяване и провокация – те просто са искали поне веднъж да се изкефят жестоко на цилиндри, бомбета, смешни мустаци и копринени вратовръзки! Ентусиазмът им е споделен от целия екип и се надяваме – както и досега – „Шерлок” да ни зарадва свръх-приятно с атмосфера и прекрасен разказ.

плакат

Режисьор на специалния епизод е Дъглас Макинън (с него Мофат и Гатис са работили по „Doctor Who”). „The Abominable Bride” ще бъде нещо като „origin story”, решена в стил „готически хорър с духове и привидения”. Вероятно именно към тези създания от отвъдното принадлежи и булката от заглавието, или пък не… Историята вероятно е вдъхновена от късия разказ на Артър Конан Дойл от 1893 година „The Adventure of the Musgrave Ritual”. В подобаващи викториански костюми ще очакваме да се вихрят мисис Хъдсън (Уна Стъбс), Мери Морстан (Аманда Абингтън), Лестрад (Рупърт Грейвс), Моли (Луиз Брилей), свръх-сериозния Майкрофт (сценаристът Гатис), Джон Уотсън (Мартин Фрийман) и самият Шерлок (Бенедикт Къмбърбач).

Всички се съобразяват най-вече с ангажиментите на главния актьор, защото, според думите на Мофат – „Шоуто си отива, ако си отиде Къмбърбач…” А както ни е добре известно, неговата програма е доста интензивна. Междувременно Гатис сподели, че е приключил с написването на епизод 1 от четвъртия сезон на „Шерлок” – който ще бъде „много по-авантюристичен и ще се случат съдбовни неща на героите”. Снимките се очакват да започнат през пролетта.

Излъчването на празничния епизод на Шерлок по ВВС е предвидено за 1 януари 2016. Be patient!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Определено едно от събитията, които очаквам с най-голямо нетърпение през идния месец. Изглежда и звучи супер, само да идва по-скоро!