Заетият Джеймс Макавой

Интересна и вдъхновяваща е новината, че Джеймс Макавой ще бъде звездата в най-новия проект, по който предстои да започне работа Вим Вендерс. След представянето на номинирания за Оскар „Солта на земята” и премиерата на 3D-драмата „Every Thing Will Be Fine”, Вендерс в момента работи по постпродукцията на „The Beautiful Days of Aranjuez”, а междувременно подготвя и следващ ход. Филмът ще се нарича „Submergence” и е адаптация на бестселъра на Дж. М. Леджърд, по сценарий на Ерин Дигнъм („The Yellow Handkerchief”), а снимките му ще стартират през март 2016. Ето какво гласи синопсиса на книгата:

В една стая без прозорци на африканското крайбрежие, англичанинът Джеймс Мор е пленник в ръцете на джихадисти. Представяйки се за експерт по състоянието на водните запаси, той отразява активността на Ал-Кайда в околността, а след залавянето му инсценират екзекуция и като затворник го превеждат през пустинни райони на територията на Сомалия. На хиляди километри от там, в морето крайн Гренландия, Даниел Фландърс се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, с френско-австралийски произход и е обсебена от живота, който обитава най-големите морски дълбини. Връщаме се във времето до предишната Коледа, когато двамата се срещат по случайност в един френски хотел на атлантическото крайбрежие и се впускат в страстна любовна афера. Съзнанието на Джеймс се потапя във въображаеми утопии и спомени. Дани се връща към началото – към митичните и научни истини за произхода, и към собствената си същност. Двамата намират спасение един в друг, и в завръщането си към океана – магнетичен, извънземен, заплашителен, но и предлагащ утеха…

След изпълнения с драматизъм и романтика разказ на Вендерс, ще добавим още една (малко поостаряла) новина във филмографията на любимеца ни Макавой. Преди време научихме, че режисьорския дует Чад Стахелски и Дейвид Лaйч ще работят по втората част на „John Wick”, но сега става ясно, че Лайч се „отцепва” от тандема и оставя ортака си да се занимава с Киану Рийвс, а той самият ще поеме „The Coldest City”. И като партньор на прекрасната Чарлийз Терън ще се включи именно Макавой. Едноименният комикс на Антъни Джонстън е адаптиран от Кърт Джонстад („300”, „Act Of Valor”), а действието се развива непосредствено преди падането на Берлинската стена – един супер-агент се задейства след убийството на негов колега на MI6. Ясно е, че Терън ще бъде в ролята на отмъстителния шпионин и не се знае какво ще предложат като роля на Макавой. Но нещата явно се придвижват, защото Focus Features държат да започнат още този месец. Ще стискаме силно палци да се получи нещо сносно – и гледаемо.

В очакване сме (можи би) и на още един проект с участието на Джеймс Макавой – следващият филм на М. Найт Шамалан. След финансовия успех на „The Visit” Universal Pictures са ентусиазирани да пуснат новия филм на индиийския режисьор „Split” на 20 януари 2017. Краткото описание на проекта имаме „съспенс-трилър със свръхестествени елементи” и разбира се – подробности по сюжета не се разкриват. Макавой влиза в главната роля на мястото на оттеглилия се Хоакин Финикс и ще си партнира с Аня Тейлър-Джой (звездата от хорър-хита на Сънданс „The Witch”), Джесика Сула („Skins”), Хейли Лу Ричардсън („The Bronze”) и Бети Бъкли („The Happening”). Продуцират Blumhouse Productions, известни със супер-нискобюджетните си филми, които обикновено се изплащат няколко пъти именно заради минималните продукционни разходи. Как ли се е навил Макавой на подобен риск?! Може пък да му се прави нещо наистина шантаво или иска да експериментира с Шамалан? Във всички случаи резултатът ще се окаже прелюбопитен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *