В деня на официалната премиера на Спектър”, Heineken представиха снимки от първото в света селфи от космоса, наречено „spyfie“, което е апотеоз не само в рекламата на „Спектър”, но и в цялата история на партньорството между Heineken и филмите от поредицата за Джеймс Бонд, започнало преди цели 17 години с „Винаги ще има утре”. „Spyfie“ беше заснето на специално събитие до язовира Хувър в Невада и на него присъстваха повече от 200 човека от целия свят, включително изтеглените чрез жребий двама късметлии от България, Биляна Славейкова и Янислав Илиев, като и една от звездите на филма, Дейв Батиста.

За да снима „Spyfie“, Heineken си партнира с иноваторите в създаването на сателитните снимки на Земята – UrtheCast. Те използват своята сателитна камера с висока резолюция, Деймос-2, както и ултра HD видео камерата Ирис, която се намира на Международната космическа станция. Орбитиращата на 600 км. над Земята камера Деймос-2 заснема впечатляваща снимка от птичи поглед, след което гледката е използвана за създаване на снимки в близък план на всеки отделен гост. Това дава възможност на всички гости (ВИП личности, победители в състезания, партньори и медии от цял свят) да публикуват в социалните медии уникална част от историята.

Вижте няколко снимки от събитието.

За финал, ето какво споделят за „Spyfie” кампанията и за партньорството директорът на глобални спонсорства на Heineken Ханс Ерик Туидж и главният изпълнителен директор на UrtheCast Скот Ларсън.

Ханс Ерик Туидж:

Целта на кампанията Спектър е да направим света на Бонд достъпен за всички и се гордеем, че го постигнахме. От предоставянето на ексклузивно задкулисно съдържание, през рекламата с участието на Даниел Крейг, стартирала най-напред във Facebook, до уникалното по рода си „Spyfie”. Кампанията Спектър вече ще бъде еталон за бъдещите глобални кампании.

Скот Ларсън:

Когато по-рано тази година Heineken се обърна към нас, идеята за заснемане на селфи от космоса не беше нещо, което някога сме опитвали, но бяхме щастливи да услужим с технологичната си експертиза. „Spyfie“ показва възможностите на Деймос-2 по един наистина оригинален начин и подчертава точно това, което нашата камера и уеб технологията осигуряват – инструменти за иновация и творческо сътрудничество.

Не пропускайте „Спектър” от днес само в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *