Kick Boxer - Ван Дам

Дори и да сме чували нещо за предстоящия римейк на 80-арската култова класика „Kickboxer”, напълно сме забравили, затова и се изненадахме леко (не много, защото винаги имаме едно на ум за възможни продължения и римейки на абсолютно всичко), когато попаднахме на първите рекламни визии на филма, озаглавен „Kickboxer: Vengeance”.

Изненада беше и да научим, че в актьорския състав влизат звездата от оригинала Жан-Клод Ван Дам, този път в ролята на ментора, Дейв Батиста като зловещия Тон По (като бяхме малки ни беше адски страховит) и Джина Карано, която доста харесваме. Не че са нещо специално, просто и тримата са достатъчно популярни (особено Батиста, който доста „порасна” с „Пазителите на галактиката” и „Спектър”) и би трябвало кастингът им да получи сериозно отразяване (и съответно да ни е направил впечатление).

Kickboxer: Vengeance” ще разкаже историята на братята Ерик и Кърт Слоун, които са наследници на известна калифорнийска династия от шампиони. След като Ерик спечелва Световното първенство по карате, той е примамен в Хонконг, където въпреки протестите на Кърт, се изправя срещу местния шампион Тон По. Вследствие Ерик намира смъртта си, а Кърт е принуден да се обърне за помощ към неговия бивш ментор, учителя Дюранд – да го обучи в изкуството на боя и да отмъсти на безскрупулния и жесток По. В ролята на Кърт влиза каскадьорът Алан Моузи.

Вижте споменатите по-горе визии.

Дейв Батиста

Дейв Батиста

Джина Карано

Алан Моузи

Като малки обожавахме „Kickboxer” – що тренировки сме си правили из гората и колко въображаеми битки сме водили, направо не е истина. Предпочитахме го в пъти (него и „Няма място за отстъпление”) пред „The Karate Kid”, от който черпи доста сериозно вдъхновение.  Затова ни е любопитно какво ще направи режисьорът Джон Стокуел („Crazy/Beautiful”, „Blue Crush”, „Turistas”). Знаем, че няма да е много, и не таим надежди (противното би било неразумно), но от друга страна римейкът на „The Karate Kid” се получи приличен, може пък и тук да станат нещата.

В ролите освен Алан Моузи, Жан-Клод Ван Дам, Дейв Батиста и Джина Карано, ще видим Дарън Шавали, Джордж Сен Пиер, Сара Малакул Лейн, Сам Медина, Джоузеф Валтелини и други.

Премиерата е предвидена за 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Оригиналът не е някаква хай кино-класа, че да трябва/може/иска новата версия да се доближава до него, просто старият е правен в друго време и за тогава работи, а и днес стои по-скоро файн – благодарение основно на снизходителния сантимент от страна на по-дъртите и непретенциозни зрители към поджанра на карате филмите.