„Moonwalkers”

Шантавеляци има всякакви – дебютантът-режисьор Атоан Барду-Жаке и сценаристът Дийн Крейг („Death at a Funeral”) са решили да се „заиграят” с прастарата конспиративна теория как Аполо 11 въобще не е излитал, а правителството е наело Станли Кубрик да режисира прочутите кадри с първия човек, стъпил на Луната. Тази идея е разработена в трилъра от 1970 година „Capricorn One”, но неспирният стремеж към „нов прочит” на стари идеи явно не подминава склонните към авантюризъм и импровизации.

Нецензуриран трейлър

Клипове

Moonwalkers” си е абсурдистка екшън-комедия откъдето и да погледнеш филма. Фактът, че са поверили главните роли на Рон Пърлман и Рупърт Гринт, гарантира лековат тон на разказа, гарниран със слапстик елементи.

Правителственият агент Кидман (Рон Пърлман) търси Станли Кубрик, за да му даде куфарче със сериозна сума, само и само великият режисьор да изфалшифицира кацането ан Луната – защото Америка няма да си прости, ако се окаже втора в надпреварата (на всякакви фронтове) със Съветския съюз по време на Студената война. Агентът се среща с младеж, който (уж) изглежда като Кубрик (Робърт Шийън), и неговия (псевдо)агент (Рупър Гринт), но след като е разкрита измамата, започва една гонитба, която не е ясно как ще завърши… особено след като агентът е „омагьосан” от разни субстанции.

It’s the middle of 20th century, folks – get over it!

„Moonwalkers”

Moonwalkers” ще излезе на 15 януари 2016 и може да се окаже забавен, ослушвайте се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. по някакъв странен начин Рупър Гринт още от детев Хари Потър, ми прилича много във фейса на Юрий Никулин

  2. Удивително е, че дори днес се срещат дебили, които вярват, че не сме кацали на Луната…

  3. Благо, буквално ми взе ми думите от устата. Това е някаква умопомрачителна идиотия. До ри любителите на конспиративните теории би трябвало да се усетят на фона на това, което се казва от разни участници в мисиите, при все, че поне няколко от тях са си правили устата за извънземни и тн. Сиреч – с думи прости – хора, които говорят открито за ейлиънс е безумно да ментят за това, че са кацнали на Луната. Дори да заебем тоя аргумент – идеята, че едва ли не САЩ са излъгали за да изпреварят Русия – е, сори…хахахахахах… не мога да повярвам и аз, това е неква ебавка 😀 😀

  4. Ремарката за ейлиъните не я разбрах (едва ли Земята е посещавана от извънземни, ако това имаш предвид), но иначе съм съгласен: безумно е разни конспиративни клоуни да продължават да се съмняват в това, че сме кацали пет (!) пъти на естествения ни спътник.

  5. Баща ми в момента чете „Кой построи Луната?“ Увличащо фентъзи! 😀

  6. Ремаркът се отнася до това, че през 5 месеца някой от стъпилите на Луната говори как е видял/чул за/убеден в съществуването на – извънземни. И просто на фона на това – звучи мега малоумно да кажеш, че хора, които говорят за това – някакси са част от брутална конспирация за стъпването на тва нещо. Че и дори за Кубрик има теория, знаете… то е някъв пълен ташак това. 😀

  7. Абе убедени били… хилядолетия наред инопланетяните строят пирамиди, подсказват знания и чукат щатски фермери, а досега ни едно физическо доказателство няма за каквото и да е? Аз съм пас. 🙂

  8. Не ми се спори по тоя въпрос, идеята ми е, че щом са до там отебали , че да говорят за това, а същевременно лъжат за Луната – просто е смешно.