„Prophet“

Комиксовата мания не само не стихва, но и не спира да увеличава интензивната си продуктивност. Покрай цялата тази първоначално нишова истерия, превърнала се през последните години в разбиващ касите и рейтингите мейнстрийм успех, път успяват да си прокарат и по-нестандартни заглавия. Именно такъв е „Prophet“, роден през 90-те години на миналия век с логото на ImageComics.

Във фабулата откриваме бездомен бедняк, който през Втората световна война решава да стане доброволец в медицински експеримент, организиран от учен, който пътува във времето… и който използва революционен метод за подобряване на генетичния код, превръщайки опитното си зайче в супервойник. Макар предвиден за користни цели, въпросният супервойник е препрограмиран в последния момент не да върши злини, а да вярва в Бог (това за нас лично е по-скоро ситуация „от трън, та на глог“, но няма да задълбаваме по темата), както и да помага в бъдещи конфликти с опасни врагове.

Интерес към екранизирането на „Prophet“ проявяват продуцентите от 20thCenturyFox, които с предстоящите „Deadpool“ и третия „Wolverine“ затвърждават афинитета си към екшън персонажи с антигеройски ореол.Мълвата разнася неясни и непотвърдени слухове около проекта, а подробности на практика няма… освен, че целта е да се спретне комбинация от „Марсианецът“, „Лудият Макс“ и „Аватар“.

Ето такива цели обичаме!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *