Inglourious Kunts: Епизод XXII – Ревю на „Mapcианецът“ (2015)

Марк Уотни остава сам на Марс и е принуден да впрегне интелекта, изобретателността си и чувството си за хумор, за да оцелее физически, а и психически в „Марсианецът“ – това е сюжетът както на изненадващо сполучливия самиздат на Анди Уеър от 2011 г., така и на блокбастъра на Ридли Скот от тази година. Екранизацията тръгна ycпешно по екраните броени дни, след като НАСА обявиха сензационната новина, че на Червената планета са открили течна вода, а романът не спира да трупа нови и нови продажби, с което и двете версии на приключенията на самотния астронавт и ботаник Уотни се утвърдиха като един от големите в момента хитове на книжната и на филмовата сцена.

Вече сигурно сте регистрирали обширното ни ревю за продукцията на Скот, а сега можете да изгледате и (сравнително) краткото ни видео ревю на „Марсианецът“, което снехме в рубриката „2 Kunts 1 Couch“ на подкаста Inglourious Kunts – участниците са Благой „Uzumaki Bla“ Иванов и Мартин „Циничния Елф“ Ангелов, а сред акцентите във видеото не са само книгата и холивудската й версия, но също и самата наука, по която екипът ни ужасно много си пада.

Вие обаче не падайте, седнете удобно, стартирайте епизода и си пуснете ABBA като музикален акомпанимент:


Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

57 Comments

  1. Много точна съпоставка на филма и книгата от UZUMAKI и след моста го прекръствам на бруталният елф хахахха…, след фиаското от миналият епизод, отново на ниво.

  2. За мен финалът трябваше да е Уотни как отива на гроба си. И да е нещо смазващо смешно. Даже като дадоха сцената, когато вижда поникналата тревичка, почнах да се смея, защото очаквах следващия кадър да разкрие, че сме на гробищата. Уви, беше доста по-тъпо. :/ Иначе филмът е много приятен наистина.

  3. Без да съм гледал все още филма, но кънтовете успяха да ме разбият с obscure референцията към Die Krupps…

  4. Един път да гледам Inglourious Kunts…
    Момчета, вземете да тренирате нещо! Интелектуалци, интелектуалци, ама нужно ли е да сте такива бъбреци? Второ, всеки, който иска да говори пред публика, трябва да се постарае малко с модулацията на гласа. Толкова се впечатлих от интонациите на гласовете ви, че не можах да осмисля нищо, от това, което казахте за филма.

  5. @marina
    Това определено не е твоят сайт, за разпускане. Има други Адам търси Адам, Адам търси Ева и подобни, там може покажеш пълният си потенциал. хахаха

  6. Женичката е права – факт е, че не сме нацепени батки с дикцията на Параскева Джукелова, но пък имаме положително биополе.

  7. Кво значение има, че ти е +биополето, ако си бъбрек или мозък във вана. хахах

  8. Гледах го днес и както и предполагах – слаба лента и с тия плоски шеги не му върви…Визуално е уникален както винаги Скот е на ниво. Но има нещо което му издиша и ще го анализира след поне още 2 гледания. Като цяло това не е моя филм.

  9. Казаха ли ви го бе посерковци…че сте тикви пред екрана. Спрете тази шитня, която излъчвате в интернет ефира и си гъделичкате егото. Пълни бъбреци.

  10. А относно филма – да – става за един път хахаах. Казах го преди време, че Скот щесе олее с това и никой не повярва…но си е пълен шит филма. За първи път едвам издържах Филм на Ридли Скот. То и „Кибритлии“ беше по-забавен това бе. Съжалявам за хейта, но едвам се сдържам да не избухна с 1000 реда пояснение, защо е шитня това. И не се лъжете от рейтинга в IMDB – одавна там както и в доматите не е мерило за никого. И там се напълни с дроги дето гласуват и пубери като в Замунда под 15 г. и вече са на компа и пешат ревюта. Като тия тука – ефирните звезди. Елфа си е естествен и си е пич, но този окосмения плондер нема траене и нема затваряне на устата баси…Ама трябва една жена да ви го каже че не ставате за екран. Просто немате визия за това. А на този окосмения uzumaki просто ще му се пръсне егото като балон пред ефира някое предаване. Земи поне си подбирай правилно фанелките, че е резил…

  11. Виждам, че тона тук става мъхленски и реално за това са виновни такива като Благой и тем подобни, които ако не страт да се държат тук като олигофрени и посредствени със своите просташки коментари все повече такива излияние ще четем. Смятам, че е жалко да се напъват да изкажат нещо смислено с някой ревю и после да си осерат реномето с просташко държание в нета. Време е Дринов да си обуздаеш лаещите кучета тук, защото така се съсипва смисъла на сайта с мъхленски изцепки.

  12. @Exgenesis

    Ами, защо – според мен ако желаеш, си избухни с 1000 реда, на мен ще ми е любопитно да прочета защо филмът не ти е харесал 😀 Иначе, за IMDb и Замунда съм съгласен, че не са някакво особено голямо мерило като оценки, ама относно „доматите“, ако имаш предвид Rotten Tomatoes – доколкото знам, там оценките (в проценти) се формират от мненията на професионални критици, някои от които се занимават с това (критика) от десетки години, повтарям, на професионално ниво (а не примерно „да пишат тука за някой бг сайт“). Така че няма как оценките там да не са поне малко меродавни – все пак не ги дават сульо и пульо 🙂 Та в Rotten Tomatoes оценката за „Марсианецът“ е повече от положителна, включително от имена като Питър Травърс. Ето и неговото ревю, за който е любопитен: http://www.rollingstone.com/movies/reviews/the-martian-20150930 А ето и ревютата на топ критиците от Rotten Tomatoes – http://www.rottentomatoes.com/m/the_martian/reviews/?type=top_critics

    Пак да кажа – не смятам, че всички трябва да мислим като професионалните критици и съвсем спокойно можем да сме на абсолютно различно мнение от тях, но ей така категорично да определяме един филм като „шитня“ (филм, който е отговорил на най-строги критерии – тези на професионалната аудитория), само защото на нас не ни е харесал – малко е непремерено, крайно и самонадеяно.

  13. @Satyr73
    Аз ще си озаптя кучетата, но е хубаво и посетителите да спазват някакво приличие – отговорността е и на двете страни.
    И само да попитам, нали е ясно, че виждам IP-та?

    @ТТТ
    Много добре казано! 🙂 Само да уточня, че и сред нас има професионални критици. 🙂

  14. Пичове по-горе, успокойте топката, все пак тук сме се събрали все любители на доброто кино (надявам се). Кви са тия бъбреци, кви са тия глупости…

    За самия филм, понеже и аз го гледах днес – в салона бяхме общо двама души, та напълно вероятно другият да е бил Satyr73. Веднага си признавам – очаквах повече. Много повече. Хареса ми, но с толкова много уговорки, пояснения и бележки под линия, че ако трябва да навляза в детайли, ще излезе, че хич не ми е харесал.

    Да си говорим направо, само часове след като го гледах, вече толкова ми е безразличен тоя филм, че се замислям харесал ли ми е изобщо.

    Не ми се пише подробно, защото ще стане ревю по-дълго и от оригиналното на сайта. Оценка ако трябва да дам – нещо гравитиращо около 5 от 10, т.е., бая средняшка история беше филмът.

    Например спрямо Прометей, с непонятния спрямо него хейт в интернеда – тоя филм е несравнимо по-слаб. За да не кажа, по-блед. За да не кажа, откровено посредствен.

  15. Само за информация за екс генезис е мой брат и е закърмен от малък с лошо кино ,затова го извинете за избухливост тук. Относно моето мнение аз винаги съм бил за добрия тон и съм гледал да го спазвам тук но някои други прекрачвам границата което е лошо за самия сайт. Относно филма всеки вижда, че има какво да се желае от него независимо че е от легендата Ридли Скот. Още от самото начало смятах, че това е много голям залък за заснемане. И не знам кой в холивуд сметна , че това е добра идея да се заснеме. Нямам идея книгата какво е , защото не съм я чел нямам намерение да си губя времето с такива литератури, но общо взето филма има визуално превъзходство пред interstellar. От идея много издиша да не говориме от астронафтска достоверност. Не знам защо има такъв голям рейтинг ,но реално това не е така.

  16. „Един път да гледам Inglourious Kunts…
    Момчета, вземете да тренирате нещо! Интелектуалци, интелектуалци, ама нужно ли е да сте такива бъбреци? Второ, всеки, който иска да говори пред публика, трябва да се постарае малко с модулацията на гласа. Толкова се впечатлих от интонациите на гласовете ви, че не можах да осмисля нищо, от това, което казахте за филма.“

    Това като го чета всеки път и едвам не падам от стола от смях…Просто това печели за изказ на годината…Толкова непринудено изказване. Хахахах

    @marina
    Само не разбрах особеното в интонацията ,която те е впечатлила? Вярно е , че Елафа говори така сякаш ще обяви боксов съперник който излиза на ринга, а другия все едно е Бивъс от „Бийвъс и Бътхет“

    Умолявам те, напиши още един такъв абзац и се обоснови…Очакваме те!

  17. @ KUNTS
    як епизод, за готин филм, по готина книга, ама и аз иначе не мисля, че и двете са WOW, може би общото положително настроение тук, ме нави положително към двете.
    Ревюто на Максо си е в негов стил, ама е колкото половината книга и нещо неам нерви

    @ всички останали
    баси как шизофренията се разпространява, Сатъра, до онзи ден не знаеше кой е другия пич, сега се оказа лошия му малък брат, Маринчето сигурно е сестра ви……
    Мъже обсъждат мъжка физика и аутфит, винаги съм мразил това в латентните педали. Колко трябва да си сбъркан, че да загледаш подробно друг мъж?
    Но пък за това се кефя на тези епизоди, че в коментарите е горе долу, също толкова забавно

  18. То коментарите тук са по забавни дори от филма бе…не ви ли е ясно.

  19. Fuck. Трябва да спра да гледам филми. Вземе да стана като Сатъра…

  20. Моите почитания на Касабов…прекрасни ревюта имаш, но кажи си личното мнение наистина ли ти хареса това нещо наречено научна фантастика от Скот последното, взе едно бе фас-почивка преди да се захване с истинското начинание наречено Alien:Paradise lost?

  21. Аз, дотук разбрах, че Satyr73 има въображаем брат, който от време на време се представя за сестра му. хахахха…, ако съм сгрешил се извинявам предварително.

  22. Касабов, защо ти е да спираш да ги гледаш? Няма лошо в гледането на филмите…лошото е когато те за нищо не стават…

    Знаеш ли кое най-много ме дразни във всякакъв вид ревюто и анализи, които се изказват относно даден филм? Грешната предварителна нагласа. Да. Това е убийствената грешка на всеки, които има намерение да анализира дадено творение. Дали ще е книга или кино, няма никакво значение. Като чета колко грешки фактологически и смислови, та дори и астронавтски и физически е допуснал този филм, просто не мога да го наредя в графата Отличен. За жалост не мога да преглътна факта, че един то любимите ми режисьори така се е изложил в това си помпозно и неиздържано творение. Почвам да се опасявам вече и за съдбата на новия Прометей2 – Alien:Paradise lost. Явно за да угоди на всички Скот е допуснал толкова огромни грешки, че следващите месеци критиката ще го направи на пух и прах. И тогава недостоверните моменти на Куарон и Нолан ще ни се сторят като кратка забележка под реда. И защо по дяволите вкара толкова безмислени шеги в една Sci-fi драма? На всеки 10 мин. има тъпа шега. И вече може да се поздравим за здравите найлони, с които без проблем можем да прекосим необятния космос. Бази и найлона – не се скъса бре. То не бе закриване на дупката в базата. Абе тия от НАСА ще са си хабили милионите за изравнителни камери, като ти трябва само един найлон. И хоп – вече си имаш готова среда за дишане. Кви скафандри бе човеко, като и с тиксо се спира налягането…

    Изобщо пълен с недомислици и грешки като мъхленска котка с бълхи. По едно време едно че загубих интерес, но се запитах – Това наистина ли е филм на Ридли Скот? Бях втрещен. Мога още да описвам, не не ми се разправя. Просто филма е пълен провал за мен. За тези, които им харесва нека е така. Всеки има мнение.

  23. @Satyr73, няколко пъти се обаждаш за шегите във филма, те просто следват книгата. Колкото, до Ридли Скот, просто е дал доста от себе си за полученият резултат, който определено не е катастрофа. Така беше и с Гравитация и Инерстелар, през последните години, може някой да не е одобрява нещо от тях, но мисля, че всеки един от тях е достоен да е с положителна оценка. Просто чувам от теб, само негативни коментари към всякакъв тип филми, което чисто и просто мяза на хейтване.

  24. @marina
    Вече имаш фенове….Моля те…ПИШИ! 🙂

    Вече правя фен-група във фейса с името:@marina- и бъбреците на едно младо поколение

    ПИШИ !@marina ПИШИ!

    И моля те кажи им, че ти не съм аз!

    ПИШИ!

  25. Няма нищо общо с marina, става въпрос за теб Satyr73, който им въображаем брат на име Exgenesis, и съответно този брадър от време на време пише, в женски род за себе си. Това ми е тезата. Хуу е секи се погледне от страни, да има някаква реална представа за себе си, после вече най-лесно да дава оценки на околните, дори и те да са виртуални.

  26. Ето ти една програмка ZenMate, работи с Хрома можеш си сменяш IP-то, и съответно да не се чувстваш неудобно в дадени ситуации.

  27. Ами, хареса ми, да. Стига да сложим ограничителната думичка „entertainment „. Защото ако го мерим с високия аршин, ще се провали в много аспекти. Същото, струва ми се, важеше за „Лудия Макс“. Просто в тези филми не трябва да се търси драматургия и интересни персонажи. Всичко си върви по проста схема и се стреми да те забавлява за два часа. Човек не бива да се взира чак толкова в грапавини. Така че… да, хареса ми. : )

  28. @ Izumen
    За ‘Лудият Макс’ не си прав – наложих най-висоият си аршин и обективната истина е различна от това, което думаш….
    ‘Марсианецът’ ще го гледам този уикенд …и ще обадя…

    The Tomatometer rating е меродавен, с много малки изключния наистина … Последен пример: Straigght Outta Compton….Питър Травърс също е меродавен….като много се чудя дали да гледам нещо стигам и до него ….IMDB никога не съм го гледал …

    Хареса ми също едно изречение от дискусията по-горе…
    ‘Хуу е секи да се погледне от срани…’

  29. @Pacino
    Без да се обиждаш, но като гледам коментарите ти, явно нещо не си наясно за какво говорим тук. Пояснявам:говорим за кино! Та реално кой те чини теб за коментатор…?

    И изобщо не ме притеснява това дали ме мислите за други…Аз пиша от мое име и това е важно. Когато пиша от друго има четете другото. Може пък да ви е по-интересно. Но не ме замесвайте с жени.
    Та за изказването ти:“Колкото, до Ридли Скот, просто е дал доста от себе си за полученият резултат…“ който аз допълвам – е пълна катастрофа, но още не са ви озрели главите за да го проумеете. Филма бил „найс“ , филма бил еди къв си…Филма е голям провал за мен и трудно ще ме убеди който и да е коментатор и критик.

    Относно това, че хейтвам за повечето филми…Напротив! Пример с Джурасик свят да съм казал нещо лошо. И няма да кажа, защото е направен, измислен, реализира и предложен така както трябва да се прави кино в XXI в. Истинско кино преживяване.

    Тук по-горе прочетох един коментар на някой, който е напълно прав – излизаш от киното и се мъчиш да прецениш кое те е впечатлило и се оказва – НИЩО. А това е най-лошата отплата за един филм. Излизаш празен и разочарован.

  30. Ей, направо не е истина как взе да ми писва от тоя и всичките му шизофренични проявления 🙁

  31. @Satyr73
    Лекички въпросчета към теб, поне говориш за „неузрели тикви“, те питам кво ти е мнението за „презрелите“, и сътветно къде има повече потенциал?
    А тва, че никой не чини за мен е поредната лъжа, първо виж как се казвам после напиши в гугъл и ше ти стане ясно колко фенове, лайкове, и т.н. имам хахахахха

  32. Най-сетне гледах филма. Става, но проблемът му е в особеностите на сюжета. Имам книгата , но за съжаление все още не намирам време да я прочета. Предполагам, че ще е в пъти по-интересна. Няма начин да се направи хубав филм с подобен сюжет, както не е правен хубав филм за Робинзон Крузо. Дяволът е в детайлите. Поредица от дребни „изобретения“, а не екшън сцени. Трудно е да изобразиш мислене на екрана. А историята е точно тази : Високотехнологичен Розбинзон Крузо на Марс. 🙂

    П: Казвам, че не съм @Exgenesis :)))

  33. Благодаря ти @marina, им поясни че ти не съм аз. Наистина Satyr73 ми е брат и никаква шизофрения не се вихри тук. Реално доста от нещата покрай дискусиите за филми не съм съгласен с него, но не от факта, че не е прав принципно / разполага с доста повече инфо от мен/, а просто обичаме да спорим и дискутираме кино, музика и много други теми. Ако наистина си мислите, че можете да го оборите относно кино жестоко се лъжете…Достатъчно знае за да ви завре в гъзъ на всеки филм. Покрай него доста неща знам също за киното и мога да споря с вас с часове, но с него едва ли ще излезете на глава…Поздрави на компанията.
    @marina поясни се за интонацията моля те? Това ме разби…

  34. Да, вече ще знам да не отварям връзки към горепосоченият сайт.

    Satyr73, добре де, сигурно ще съжалявам, но да попитам – къде все пак е ревюто? Мнение за филмът? Копи/пейст от уикипедия на разни факти и донатъкмяването им по дадена тема всеки може да събере.

  35. Търсеният от Вас сайт е блокиран в съответствие с българското законодателство
    в изпълнение на разпореждане на Софийски районен съд и Държавната комисия по кретенията.

    Повече информация за издаденото от СРС разпореждане можете да получите тук:….

    Това ми излиза, като се опитам да отворя сайта!

  36. @Satyr73, последно към теб, няма как да си „тапет“и да се занимаваш с кино, на нас лаиците ни требет, разчупени хора, кат тези от групата, тъй че колко и се напиняте с „брат ти“, се тая.
    Успех, инак с начинанието!

  37. Някой спомена фЛанелките, на UZUMAKI ххаха, та да го питам дали се сеща от къде е тоя израз “ You’re a fucking t-shirt, at best.“?…без гугъла мноо ясно

  38. B първия момент не се сетих, после скочих в гугъл, намерих го и веднага си казах: „Оф, верно бе!“ 😀 Иначе отдавна не се бях смял така под коментари в сайта, честно. 🙂

  39. За срамотите и аз не се сетих на прима виста, а въпросният филм ми е в All time Топ 10…

  40. Aко Пачино беше драснал цялата реплика („You’re no messiah. You’re a movie of the week. You’re a fucking t-shirt, at best.“), щеше да е лесно, ама лесното никога не е интересно. 🙂

  41. Щеше да е много по-лесно, но за себе си нямам оправдание – щото уж се водя фен на Финчър, а този за мен е най-големият му филм…