Без никакво съмнение, един от най-големите плюсове на „Завръщането” („The Revenant”) на Алехандро Гонзалес Иняриту е операторската работа на Еманюел Любецки, който (съдейки по трейлърите, които изглеждат меко казано фантастично) има огромен шанс да пренапише историята, като спечели безпрецедентен трети пореден „Оскар”.

Сега получаваме ново доказателство за таланта на мексиканския оператор и за невероятната работа, която е свършил по филма на Иняриту – доказателство, което идва под формата на поредица задкулисни снимки, които самият Любецки разпространи чрез своя instagram акаунт@chivexp. Кадрите противопоставят красотата на откритата пустош с тази на интересни човешки лица от историята.

Не сме сигурни дали и тези кадри, също както филма, са снимани без помощта на изкуствено осветление, но дори и да не са, това не ги прави по-малко добри. В нетърпеливо очакване сме на още любопитни задкулисни материали, посветени на работата на Любецки, както разбира се, и на самия филм.

В основата на „The Revenant” е едноименният роман на Майкъл Пункe, вдъхновен от действителната история на трапера Хю Глас (Леонардо ДиКаприо), който е нападнат от мечка, обран и погребан жив от своите спътници, сред които е и приятелят му Джон Фицджералд (Том Харди). В полумъртво състояние Глас изминава невероятните 320 километра до най-близкия форт, където възстановява силите си и тръгва да търси отмъщение.

Режисьор на „Завръщането” („The Revenant”) е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Леонардо ДиКаприо, Том Харди, Донал Глийсън, Уил Полтър, Пол Андерсън, Лукас Хаас и други.

Българската премиера е 11 януари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *