CineLibri

Точно между So Independent и Киномания се появява още едно чудесно кино събитие, което ще зарадва киноманите в София, Пловдив и Варна.

По случай своята 25-годишнина, издателство „Колибри” организират първия по рода си кино-литературен фестивал у нас CineLibri, който ще се проведе от 02 до 11 ноември и в рамките му ще бъдат показани 14 филма, създадени по известни романи, сред които всепризнати стари класики като „Закуска в Тифани“ и „Непосилната лекота на битието“, както и модерни заглавия като „Никой не се спасява сам”, който дебютира в Кан тази година.

Зрителите на CineLibri ще имат възможност и да се срещнат с някои от авторите на литературните творби, послужили за основа на филмите, както и с част от създателите на самите филми. Специални гости ще бъдат писателите Дъглас Кенеди и Маргарет Мацантини, както и италианският актьор и режисьор Серджио Кастелито.

Пълният списък със заглавията, програмата, локациите на прожекциите, както и всякакви други подробности за фестивала и гостите може да научите на официалния сайт на CineLibri, както и в прессъобщението по-долу.

http://www.youtube.com/watch?v=KjCpmDCXLRw

CineLibri - плакат

CineLibri: „От белия лист до големия екран“

Първият кино-литературен фестивал ще се състои от 2 до 11 ноември 2015г.

От 2 до 11 ноември в София, Пловдив и Варна ще се проведе първият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri 2015. Организатори на събитието са ИК „Колибри“, които тази година празнуват своя 25-годишен юбилей.

В дните на фестивала ще се прожектират 14 филма, образци на най-добрите екранизации на книги. На 10 от прожекциите пък публиката ще има удоволствието да се включи в изненадващ хепънинг или специална среща с някои от авторите на литературните творби, както и създателите на техните екранизации.

Сред кинолентите във фестивалната програма присъстват вечни кино шедьоври, като „Закуска в Тифани“, модерни класики, като „Фрида“, „Чуй ме“ (с кино заглавие „Не мърдай“) и „Непосилната лекота на битието“, както „Никой не се спасява сам”, чиято прожекция у нас идва веднага след премиерата му на фестивала в Кан тази година.

Специални гости на CineLibri 2015 ще бъдат известният американският писател Дъглас Кенеди, една от най-ценените италиански писателки – Маргарет Мацантини и Серджио Кастелито – знаков италиански актьор и режисьор.

Желанието на Colibri е да подари едно незабравимо преживяване, което обединява зрителите и читателите. Въпреки че боравят с различни изразни средства, доброто кино и качествената книга са двете страни на един и същ медал. Затова CineLibri идва с двойна цел: да предложи едновременно изтънчено визуално преживяване и да насърчи любовта към литературата.

Освен ефектното отбелязване на своята годишнина, организаторите от ИК „Колибри“ имат амбицията CineLibri да се наложи като ежегоден фестивал.

Заглавията на CineLibri 2015:

Стогодишния старец, който скочи през прозореца и изчезна

Любовта трае три години

Закуска в Тифани

Фрида

Чуй ме

Непосилната лекота на битието

Да дойдеш на света

Живот назаем

Никой не се спасява сам

Кустурица. Балкански хулиган

Деликатност

Убийства в Оксфорд

Шегата

Ваканциите на малкия Никола

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *