Our Brand Is Crisis

Във филмографията на Дейвид Гордън Грийн има толкова различни по жанр, стил и истории филми, че съвсем спокойно можем да го наречем „всеяден” – последните му готови проекти са свързани с Никълъс Кейдж („Joe”), телевизията и Ал Пачино („Manglehorn”). Най-новият му филм пък е „Our Brand Is Crisis” със Сандра Бълок. Продуциран от Джордж Клуни и партньора му в писането Грант Хеслов, по сценарий на Питър Страган („Men Who Stare at Goats”), в основата на „Our Brand Is Crisis” е едноименният документален филм от авторката Рейчъл Бойнтън, свързан с изборите в Боливия през 2002 година.

Преди едно известно време Warner Bros. пуснаха трейлър и са лепнали на филма етикета „сатирична комедия” – може сами да прецените дали са прави:

Добре би било да видим защо всъщност на Сандра Бълок ѝ дадоха „Оскар” преди няколко години… В тази история героинята ѝ е всеизвестен политически стратег, чието оттегляне от длъжност е прекратено, за да помогне и съживи кампанията на един боливийски кандидат-президент, а междувременно тя се амбицира още по-сериозно да смаже конкуренцията в лицето на вечния ѝ враг Пат Кенди (Били Боб Торнтън), който е начело на кампанията на конкуренцията.

Клипове
http://www.youtube.com/watch?v=0wRcW0l2CGU

http://www.youtube.com/watch?v=dVVHIc4V4qE

http://www.youtube.com/watch?v=4nKOdGuQw4Y

http://www.youtube.com/watch?v=L_hfQ_sKMUw

ТВ спотове

Ето и официалния синопсис:

Брилянтният стратег „Бедствието” Джейн Бодин (Бълок) е ангажирана заедно с екипа си да върне на единия отбор точки в конкурентната надпревара между двама боливийски кандидат-президенти. Скандал в миналото ѝ спечелва прякора и я разтърсва до такава степен, че тя е зарязала кариерата си и се е оттеглила, но ето, че уменията ѝ се оказват много нужни и търсени. Пък и тя не би имала нищо против да си отмъсти на старото си „стратегическо” приятелче, който в момента напътства и направлява … опозицията. Не са спестени циничните машинации и личните битки между първокласните политически консултанти, за които нищо не е свято и победата е всичко, което си струва и има значение.

На нас ни се струва, че Грийн повече държи на сериозността на темите във филмите си, и в случая с този филм неговата цел вероятно е да съчетае независимият дух с по-обикновеното, средностатистическо киноправене. Като се добави и сценария, резултатът може би е силна, сатирична комедия, в която присъстват интимни, драматични моменти, свързани с различните персонажи. Искрено се надяваме, защото много ни се гледа Бълок в нещо супер готино и ангажиращо.

Our Brand Is Crisis

Режисьор на „Our Brand Is Crisis” е Дейвид Гордън Грийн, а в ролите освен Сандра Бълок и Били Боб Торнтън ще видим Жоаким Де Алмейда, Антъни Маки, Ан Дауд, Зоуи Казан, Скут МакНейри и други. Премиерата на филма е била в Торонто, а се очаква на кино да тръгне от следващата седмица – 30 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *