Смъртоносно оръжие

Сигурни сме, че колкото и близко да се оказва сътрудничеството между различните медии, преливането на теми от едните в другите (и обратно) няма да доведе до сливането им – напротив, по този начин се осигуряват две полета за действие както на сценаристи и режисьори, така и на актьорската гилдия. Само дето никак не сме сигурни в бъдещето на телевизионната поредица „Смъртоносно оръжие” например – кастингът винаги е ужасно важен, но тук е направо критичен.

Още откакто преди близо 20 години се появи „Смъртоносно оръжие 4” се заговори за евентуалното продължение на историята в „Смъртоносно оръжие 5”, но филмът така и не се случи, а предвид незавидния статут на Мел Гибсън в момента, няма и да стане, затова изглежда логично да се търсят варианти за възкресяването на поредицата – или чрез римейк, или чрез модерните напоследък сериализирани телевизионни адаптации.

Идеята е Warner Bros. TV да продуцират пилотен епизод за Fox, като за отговорник на евентуалния сериал, до който той ще доведе, е назначен Мат Милър („Forever”, „The 100”), а изпълнителни продуценти ще бъдат Дан Лин и Дженифър Гуортс. Проектът дори вече си има вече анотация:

Когато тексаският полицай и бивш морски тюлен Мартин Ригс загубва съпругата и детето си, той се мести в Лос Анджелис и опитва да започне живота си отново. Ригс става партньор на детектив Роджър Мъртоу, който наскоро е преживял мини-инфаркт и трябва да избягва всякакъв стрес в ежедневието…

Очевидно е, че познатите актьори в главните роли ще ни липсват, но същото може да се каже както за сценариста Шейн Блек („Iron Man 3”, „Kiss Kiss Bang Bang”), който дебютира в писането за голям екран в далечната 1987 година с първия „Смъртоносно оръжие”, така и за режисьора ветеран Ричард Донър, който вече е на 85 години. Голямо предизвикателство ще се окаже за всички, ангажирани с проекта, да създадат достойна за познатото и обичано име поредица.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *