Чарлийз Терън

Драматичностите в Холивуд и на „голямата сцена” се развиват дотам, че понякога е нужна намесата на федералната комисия за защита на възможността за равнопоставени ангажименти. Например една от задачите на тази институция е да намали (по възможност) неравностойното положение между мъже и жени-режисьори в киното и телевизията. Пред камерата нещата също не са „розови”, но определено са по-различни – и въпреки че има забележителен брой главни роли за жени, във финансовите условия не винаги се открива така бленуваната равнопоставеност.

По отношение на ролите в потенциални блокбастъри и високопрофилни филми например се наблюдава известна „феминизация” – по този повод споделяме, че Чарлийз Терън, която ни възхити през лятото като Фюриоса в „Лудия Макс: Пътят на яростта”, се очаква да поеме ролята на Брад Пит в „The Gray Man”.

Както споделихме преди година, братята Русо са работили по сценария, но за режисиране вече не може да става въпрос заради стегнатият им график, според който работят по бъдещите филми на Marvel. Sony няма да имат нищо против да бившият оперативен агент на ЦРУ да се окаже жена, но ако искат да изкарат филма „на пазара” по-бързо и да използват спомена за Фюриоса, ще трябва скоростно да си намерят режисьор и да задействат машината. Припомняме синопсиса, известен ни от времето, когато Брад Пит щеше да бъде в главната роля:

В дебютния трилър-роман на Марк Грейни, Корт „Сивият” Гентри е бивш агент на ЦРУ, който се превръща в универсалното „оръжие под наем” за убийствени операции на територията на Сирия и Ирак. „Сивият” е шокиран когато разбира, че екипът, изпратен уж да го спаси от опасна ситуация, всъщност има за цел да го унищожи. В опит да им се изплъзне, той осъзнава, че могъщи сили са се изправили срещу него – от ниво правителствени отговорни лица до един мъж във Великобритания, на когото „Сивият” винаги се е доверявал. С нечовешките си умения за оцеляване, той се изплъзва от убийците и от смъртоносните капани, които му залагат – и се превръща в истински герой за читателите.

Ето с такова „обещание” нямаме нищо против да поизчакаме година-две, за да се получи достоен шпионски екшън-трилър, защото ни „мирише” точно на това. Само да не реши Брад Пит да си иска ролята обратно…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *