Саманта Мортън

При цялото ни (традиционно) уважение към киното като изкуство и уникална медия, най-отговорно сме се ангажирали да не сваляме очи от телевизионните новини, защото все повече компании влагат специални усилия в създаването на качествени поредици и все повече творци имат желание по този (по-директен) начин да приковат зрителското внимание. Очакваме да се случи нещо в този дух с британско-френската копродукция „The Last Panthers”, която за момента има премиерна дата само за Германия в средата на ноември.

Нейн създател е Джак Торн, който има 10-годишен опит като сценарист най-вече в различни телевизионни формати и късометражни филми. В предвидените шест епизода различни агенти и полицейски служители ще се опитват да открият и възстановят откраднати диаманти.

http://www.youtube.com/watch?v=6A7160t80vI

С режисурата се е заел шведът Йохан Ренк – един от най-добрите, известни и най-важното – търсени режисьори на реклами и видеоклипове, както и на епизоди в поредиците „Bloodline”, „Breaking Bad” и „The Walking Dead”. В основата на историята са случаи с известната и реално-съществуваща банда „Pink Panther”. Особено сме доволни, че ролите са разпределени между Саманта Мортън, Тахар Рахим и Джон Хърт, които много харесваме.

Любопитен момент е, че основната музикална тема е дело на самия Дейвид Боуи! Ето какво споделя Йохан Ренк по тази тема:

Музиката, която той предложи, въплъщаваше в себе си всички черти от характерите на персонажите, особеностите на самите епизоди – мрачни, красиви и сантиментални. Той ме вдъхнови и заинтригува и след като процесът на съвместната ни работа приключи, аз бях поразен от неговата щедрост. Аз все още не мога да осъзная напълно какво се случи…

Какво-какво – най-много Боуи дотолкова да се е вдъхновил и ентусиазирал от работата си по сериала, че да е решил да им подари готовата музика. Ако предположението ни е вярно, бихме казали само „дай боже всекиму”. За финал – поздрав с едно любимо Боуи-парче, включено в предизвикателния саундтрак на „Марсианецът”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *