„Shelter” - Дженифър Конъли

Година след премиерата на „Shelter” в Торонто, дебютния филмът на Пол Бетани най-сетне ще се срещне с публиката в Щатите и Великобритания. Много ни се иска определението „брилянтен режисьорски дебют” да е обективна оценка на безпристрастен специалист, макар че кой би могъл да е безпристрастен, при положение, че ужасно харесваме и Бетани, и красивата му съпруга Дженифър Конъли.

Shelter” е посветен на над 50-те хиляди бездомни души, живеещи на улиците и в приютите  в „града, който никога не спи”. Въпреки че хората ги подминават, сякаш не виждат лицата им, без да се интересуват от имената им, всеки от тях е човек с история, в която важна роля играят загубата, любовта, надеждата, изкуплението.

Хана е извършила ужасни неща, но не е загубила надежда. Поддала се на наркотичното изкушение, тя търси подслон нейде из улиците на Ню Йорк. Миналото на емигранта Тахир също е изпълнено с тайнственост. Срещата между двамата е съдбовна – ако искат да оцелеят, ако искат да имат бъдеще, те се нуждаят един от друг, за да победят съмненията и да преминат заедно през отчаяние и опасности. Тяхната любовна история е различна…

Харесваме трейлъри, изпълнени с емоции, ритъм, страст и недоизказани неща. Няма да се промени мнението ни за цитатите от пресата, особено когато са дълги – безсмислено присъствие в трейлъра, още по-ненужно „запълване на място” във визията на поредния плакат. Сигурни сме, че мисис Бетани и Антъни Маки дават всичко от себе си – остава и сценаристът-режисьор да е композирал правилно всичко, за да се получи силна, трогателна и драматична история с изявени социални елементи, вдъхновена – според думите на Бетани – от „мрачните седемдесетарски нюйоркски драми”.

Година след година стотици филми се показват в програмите на най-различни фестивали по света, и често това остава единствената им среща с публиката. Страхотно е, че „Shelter” на Пол Бетани ще има широко разпространение, и дано зрителите са готови за него.

„Shelter” - постер

„Shelter” - постер

Британската премиера е 25 ноември, а в Щатите ще тръгне малко по-рано на 13-ти, но само в избрани киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *