Bre-X Minerals са в центъра на един от най-големите "златни" скандали в историята

Десет години след последния си голям режисьорски проект „Сириана”, носителят на „Оскар” за сценария на „ТрафикСтивън Гейгън се завръща зад камерата с вдъхновената от действителни събития драма „Gold”, идеята за която е в полезрението на Холивуд от доста години. Преди да попадне в ръцете на Гейгън, с проекта се свързваха имената на Пол Хагис, Майкъл Ман, Крисчън Бейл и Спайк Лий.

Gold” разказва за известния скандал с минната корпорация Bre-X Minerals. През 1995 г. те обявяват, че са открили огромни залежи на злато в закупено от тях находище в близост до Борнео, Индонезия. Вследствие цените на акциите на корпорацията хвръкват до небесата и стотици милиони долари са налети под формата на инвестиции. Инвестиции, които потъват в небитието, когато две години по-късно става ясно, че пробите, по които се изчислява количеството злато в находището, са били фалшиви.

По-конкретно, историята се фокусира върху борещия се за оцеляване бизнесмен Кени Уелс и не по-малко отчаяния геолог Майкъл Акоста, които обединяват сили в търсене на злато в индонезийската джунгла. В ролите на Уелс и Акоста са Матю Маконъхи и Едгар Рамирес и точно тях виждаме на първата официална снимка от филма, разпространена от EW.

Матю Маконъхи и Едгар Рамирес търсят злато

Потен и плешив Маконъхи не е за изпускане – дори само заради това си заслужава да видим филма. Но да оставим шегата на страна, имаме всички предпоставки „Gold” да се окаже наистина качествен филм: стабилен актьорски състав, който включва още имената на Брайс Далас Хауърд, Кори Стол, Тоби Кебъл и Брус Грийнууд, талантлив сценарист и режисьор и доста интересна история.

Това, че редица големи имена са били заинтересувани от проекта, също е някаква индикация за потенциалните му качества. В очакване сме на още рекламни материали за добиване на по-точни впечатления.

Режисьор на „Gold” е Стивън Гейгън, а в ролите са Матю Маконъхи, Едгар Рамирес, Брайс Далас Хауърд, Кори Стол, Тоби Кебъл, Брус Грийнууд, Рейчъл Тейлър, Стейси Кийч и други.

Премиерата е предвидена за есента на 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments