Мартин Фрийман и Бенедикт Къмбърбач

Стивън Мофат и Марк Гатис си признаха! Вярно, по заобиколен път, но вероятно те винаги са искали да разказват историите на Артър Конан Дойл в оригиналната им, викторианска епоха. Ала добре съзнават, че в 21 век такъв „сет” се продава по-трудно! Съвсем различно е, ако пренесеш ексцентрично-шантавия Шерлок с резервирания и верен Джон Уотсън в съвремието и връчиш ролите на талантлив актьорски тандем – както се казва, „just watch them dance!” И публиката „танцува” покрай тях, побърквайки се от гъдел, че вижда нещо ново, провокативно и супер-качествено – и чака със затаен дъх всяка нова тройка епизоди. Такааа – и след като минаха три сезона, „не дойде ли време да си реализираме оригиналната идея?” – питат риторично авторите на поредицата. „Имаме си фен-базата, имаме прекрасните актьори – в каквото и да ги облечеш, ще изглеждат стилно; нямаме нищо за губене! И ще направим само един епизод – да си остане уникален, ще създаде повече buzz!”

Това е просто възможен сценарий за появата на „Abominable Bride”. Друга опция е дуетът автори да са решили, че просто имат нужда от разнообразие, а на Къмбърбач много му отива да носи цилиндър – „а защо да не си направим един, само едничък, викториански епизод?! Таман ще украсим Уотсън с подходящи мустаци и бомбе?!” Всъщност каквато и да е причината, фен-базата печели!

Вече знаете как ще се казва новият епизод – заглавието е референция към случай на Холмс, по който той работи преди да се запознае с Уотсън, „Ricoletti of the club-foot and his abominable wife”. Срещата с двамата всеобщи любимци се очаква да се случи в първия ден на новата 2016, като епизодът – очевидно не Christmas, а New-Year’s special – ще се излъчва на територията на Великобритания и САЩ. Признаваме с ръка на сърцето, че новата версия на „освежения”, познат вече трейлър повече ни допада! Не само защото има намек за „работа” върху разгадаването на престъпление, но и защото мяркаме по-категорично Мери (съпругата на Уотсън?), Лестрад (с налудничави бакенбарди!) и защото след всичките-малки-пъзел-късове-кадри, които ни поднасят, репликата „I made me” на Шерлок звучи още по-категорично и дори застрашително. Ще видим (надяваме се!) скоро – нали Гатис и Мофат обещаха, че специалният епизод ще се излъчва и „по кината”? От сега предвкусваме пренасянето в 19 век чрез екрана на IMAX (примерно)… споко, само си фантазираме!

Шерлок

За да си припомните подробности около свръх-успешната поредица, може да се поразровите в новините ни до момента, като там ще откриете и първия клип, който ни пренесе в 19 век. „I have to finish this!” – но очакването за сезон 4 ще започне веднага след края на специалния епизод, то е ясно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *