Момичето от Дания

Focus Features представиха нов трейлър на голямата си „Оскар”-ова надежда „Момичето от Дания” („The Danish Girl”) на Том Хупър, в които Еди Редмейн влиза в ролята на художника Ейнар Вегенер, който чрез първата в света хирургична операция за смяна на пола се превръща в Лили Елбе. Филмът е създаден по вдъхновения от истинската история на Елбе, едноименен роман на Дейвид Еберсхоф и се фокусира върху отношенията между Ейнар и съпругата му Герда Готлиб, изиграна от Алисия Викандер, която го подкрепя в решението му да се превърне в жена.

Новият трейлър е доста по-кратък и (за щастие) не толкова подробен, колкото първия, който видяхме преди малко повече от месец, и акцентира върху споменатите отношения между Ейнар и Герда.

http://www.youtube.com/watch?v=EsrXatXWuXM

Фестивалните отзиви за „Момичето от Дания” са предимно положителни, но не толкова, колкото се очакваше в началото. Затова на този етап, „абсолютно сигурните номинации за „Оскар”, за които се говореше още когато от филма бяхме виждали единствено снимки, могат да се отнесат само до Еди Редмейн. Просто не виждаме как, дори и филмът да не е висотата на предишните произведения на Хупър, академията ще пропусне да подкрепи подобна роля. Пък и изглежда, че Редмейн наистина се справя добре.

Момичето от Дания

Момичето от Дания

Режисьор на „Момичето от Дания” („The Danish Girl”) е Том Хупър, а в ролите са Еди Редмейн, Алисия Виканер, Матиас Схунартс, Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хърд и други.

Премиерата на филма е 27 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ами, според мен номинации определено ще си има (предполагам нещо от порядъка на 4-5 категории). Друг е въпросът дали и какви награди реално ще вземе.

  2. О, определено и аз виждам поне 4 – на Редмейн, Викандер, за адаптиран сценарий и музика (надявам се) 😉