Поредната черна перла в сагата „Star Wars“?

Последно се разходихме виртуално из планетата Джакку, но реално скоро не сме пускали кой знае колко актуални и интересни новини около следващите филми с марката „Star Wars“. Докато чакаме с изтръпнало нетърпение пълния трейлър на „Силата се пробужда“ (в един от следващите десетина дни най-вероятно ще го дочакаме), точим лиги по жестоките играчки от седмия епизод, които изглеждат някак страхотно, залъгваме глада с някой и друг незначителен тийзър и вече лека-полека се озъртаме към филмовите хоризонти на 2017 г. – за тогава е насрочено осмото приключение от сагата на Джордж Лукас, което ще следва житията на фамилията Скайуокър. Припомняме, че все още неозаглавеният осми „Star Wars“ е с режисьор Райън Джонсън, а в една от главните роли ще видим Бенисио дел Торо. Нещо повече: част от снимките му май вече са се провели – стартираха плахо преди няколко седмици на ирландския остров Скелиг Майкъл, който беше ползван като снимачна площадка и на предния филм, но пък после се дочу, че лоши метеорологични условя са забавили продукцията (да се надяваме, че това няма да се отрази на по-нататъшния график).

С риск да повторим един сходен случай от близкото минало (може би си спомняте как вкарахме набързо Дони Йен в продукцията на Джонсън, пък той се оказа, че всъщност се е присъединил към spin-off проекта „Rogue One на Гарет Едуардс) ще отразим и при нас мълвата, че британската актриса Гугу Мбата-Роу е била одобрена за роля в осмия епизод. Персонажът й, разбира се, все още се съхранява в най-дълбока тайна, но за сметка на това източниците из интернет уж се кълнат, че кастинг слухът навярно ще се окаже 100% истина.

Мбата-Роу е родена в Оскфорд, но е с произход от Южна Африка и до момента е с по-активно участие в телевизията, отколкото на големия екран. Дори и да няма много опит с жанра, убедени сме, че ще е в добри ръце – имаме пълно доверие на Джонсън и сме опасно нетърпеливи да научим как ще развие вселената на Лукас. Засега можем обаче да се задоволим единствено с тази първа страница на сценария на следващия филм:

Депресиращо, но факт: ще научим съдържанието на този сценарий след повече от година и половина...

…която той самият разпространи преди дни. Припомняме ви, че осмият „Star Wars“ e планиран да дебютира точно 40 години след „Нова надежда“ (на 26-ти май по-следващата година), като преди това иде „Силата се пробужда“, с който този декември Дж. Дж. Ейбрамс ще стартира изцяло нова джедайска трилогия, ситуирана в добре познатата ни далечна галактика. Последното пък е добра причина да ви покажем поредна порция мърчъндайзинг – разглеждайте и се докосвайте:

Star Wars

Финално ви предлагаме малък бонус – да надникнете във втория сезон на midquel-сериала „Star Wars Rebels“, който стартира на 14-ти октомври и ще ви даде възможност да се срещнете отново с любими герои както от филмовия, така и от анимационния свят на франчайза „Star Wars“:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. След изпълнението и на „Blackbird“ в „Beyond the Lights“ , Gugu Mbatha, ми е най-новата любимка.

  2. Дълго чаканият трейлър ще се появи в края на тази седмица или най-късно в понеделник. Уж.