The Walk: Живот на ръба

Вдъхновената от действителната история на Филип Пети предстояща драма „The Walk: Живот на ръба” на Робър Земекис трябва да бъде видяна на голям екран и всеки, който е имал щастието да гледа трейлъра му на IMAX 3D, го знае. Кадрите с Джоузеф Гордън-Левит, който влиза в ролята на Пети, ходещ по въжето, опънато във висините между кулите близнаци на Световния търговски център, са главозамайващи.

Разбира се, Земекис и Sony знаят, че сами по себе си, технически добре изпипани кадри и ефекти филм не правят, затова в най-новия, почти 5-минутен IMAX трейлър на „The Walk: Живот на ръба”, акцентът не е единствено върху визуалната страна. Виждаме и част от драмата на Пети (мотивацията му, страховете му) и на хората около него, както и логистичния кошмар, който е представлявал опъването на въжето на върха на кулите, без разрешението на властите.

Очевидно е, че визуално филмът ще е впечатляващ – единствено перуката и очите на Левит ни дразнят, но предполагаме, че в самия филм ще свикнем и няма да ни правят чак такова впечатление. Ако има проблеми, те ще дойдат от историята, но ние знаем, че и тя може да предложи много (примерът е награденият с „Оскар” документален филм „Man On Wire”, който е посветен на същото събитие) и смятаме, че нещата ще се получат. Имаме вяра на Земекис.

Като допълнение, вижте още два телевизионни спота, три кратки погледа зад кулисите, както и поредица нови снимки.

ТВ спотове

Зад кулисите

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

The Walk: Живот на ръба

Дванадесет човека са вървели по лунната повърхност, но само един човек е ходил – и някога ще ходи – в огромната празнота между кулите на Световния търговски център. Воден от своя наставник Папа Руди (Бен Кингсли) и подпомаган от нетипична група  международни сътрудници, Филип Пети (Джоузеф Гордън-Левит) успява да превъзмогне предателства, разногласия, препирни и безкрайния брой препятствия, с които се сблъсква по време на подготовката и изпълнението на безумния план – да се прекоси пространството между двете кули на Световния търговски център по въже, опънато между сградите. Филмът е „любовно писмо” към Париж и Ню Йорк от 70-те години, но най-вече към кулите близнаци…

Режисьор на „The Walk: Живот на ръба” е Робърт Земекис, а сценарист е дебютантът Кристофър Брауни, който екранизира биографичния роман на Филип Пети „To Reach The Clouds”. В ролите ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шарлот Ле Бон, Бен Кингсли, Джеймс Бадж Дейл, Бен Шоурц, Стив Валантайн и други.

Българската премиера е 9 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Винаги съм очаквал с голямо нетърпение ИГРАЛЕН /не анимационен/ от голЕмия Земекис. Винаги има с какво да ни разтърси и изненада. Човекът, за който студията за специални ефекти разработваха единствено и само за него революционни визуални ефекти.Перфекциониста зад камерата. И независимо от последните 10 г че снима само анимации / и то какви / не крие мрачните си идеи и привързаността си към horror сюжетите. Кой ли не е гледал „Разкази от криптата“

  2. Грешка беше, че гледах филма на компютър, не на кино. Хареса ми що-годе, но нещо ми липсваше, за да ми хареса много.