Пилоу Асбек

Една от по интересните линии от романите от серията „Песен за огън и лед” на Джордж Р. Р. Мартин, която в голяма степен липсваше в суперуспешната екранизация на НВО „Игра на тронове”, е тази за Железните острови и семейството на Теон Грейджой, чиито членове градят свои планове за доминация над Вестрерос. Ето обаче, че е дошло време да видим и тях на екран – или поне един от по-колоритните членове на семейството.

Variety съобщават, че датският актьор Пилоу Асбек („Луси”, „Борджиите” и предстоящия римейк на „Бен Хур”) ще влезе в ролята на Юрон Грейджой, който става владетел на Железните острови след смъртта на по-големия си брат Бейлон (бащата на Теон и Яра – или Аша, както е в книгите). Юрон е наричан Вранското око, тъй като носи превръзка на едното си око, и е описван като хубав, невъздържан и страховит войн. Действията на Юрон често са непредвидими и се очаква той да внесе доста поправки в плановете на останалите играчи в играта на тронове.

Не сме имали възможност да наблюдаваме Пилоу Асбек в много роли и не сме достатъчно запознати с възможностите му, че да предполагаме с голяма доза сигурност как ще се справи със задачата, но едно е сигурно – на физиономия го докарва. Първо, има някаква прилика с Теон на Алфи Алън, и второ, изглежда достатъчно луд, за да е „невъздържан и непредвидим” Грейджой.

И понеже така и така си говорим за Грейджой, носят се слухове, че другият брат на Юрон – религиозният фанатик Ерон „Мократа коса”, който е доста интересен образ сам по себе си, няма да го има в сериала, но нас не ни напуска усещането, че той все пак ще участва и точно в неговата роля ще видим Иън Макшейн.

Присъствието на Юрон Грейджой в сериала (при това, ако може да се вярва на информацията, с голяма роля) ще рече, че не всичко в шести сезон ще е „непозната територия” по отношение на романите. Както вероятно знаете, в последния сезон доста от сюжетните линии достигнаха (а някои преминаха и отвъд) мястото, докъдето Мартин е стигнал в момента.

Шести сезон на „Игра на тронове” ще дебютира следващата пролет. Всякакви подробности за целия сериал, в това число и за кастинга за новия сезон, включващ легендата Макс фон Сюдов, може да откриете в новините ни до момента и за пореден път ви приканваме да видите посветения на сериала и на романите на Джордж Р. Р. Мартин, специален епизод на подкаста ни Inglourious Kunts.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Само едно уточнение, Викторион и „Мократа коса” са двама различни герои 🙂

  2. С петия сезон достатъчно се изложиха , надявам се шестия да се придържа повече към оригинала , за да не ме откажат от любимия ми сериал . Все пак нетърпението ми е доста по-голямо за „Ветровете на зимата “ , отколкото за сериала . . .

  3. Не разбирам хората, според които 5-ти сезон бил слаб. Също така, никой не е убит само заради идеята да се убие някой и да се шокират зрителите. Всяка една смърт е изключително добре мотивирана.