„The Assassin”

Наближава щатската премиера на един от най-обсъжданите и добре приети от критиката фестивални филми тази година – „The Assassin”, с който тайванският режисьор Хоу Сяосиен се завръща към киното след седемгодишно отсъствие (и за който бе награден с приза за режисура на последното издание на Кан). По случая получаваме нов прекрасен трейлър.

Действието на „The Assassin” се развива в IX век, а в центъра на историята е Ние Инян – отгледана в заточение и безупречно тренирана в изкуството на боя убийца, която е изпратена да ликвидира човека, за когото е трябвало да се омъжи преди 13 години. Поръчението изправя Инян пред нейните родители и изважда на повърхността отдавна подтиснатите ѝ спомени и чувства. Роб на ордена на нейната господарка и учителка, Инян трябва да пожертва мъжа, когото обича, или завинаги да скъса с живота на праведните убийци.

Изглежда прекрасно и се надяваме да можем да видим филма на голям екран – струва ни се, че София Филм Фест през март догодина изглежда най-реалистично. Шансовете ни биха се увеличили доста, ако „The Assassin” бъде номиниран за „Оскар” за чуждоезичен филм – както сте видели от самия трейлър, той е тайванското предложение за тази година.

Вижте и официалния постер.

„The Assassin” - плакат

„The Assassin” - плакат

Режисьор на „The Assassin” е Хоу Сяосиен, а в ролите са Чан Чън, Шу Ки, Сатоши Цумабуки и други. Премиерата е 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *