„Truth”

Sony Pictures Classics представиха първия трейлър на режисьорския дебют на сценариста на „ЗодиакДжеймс ВандербилтTruth”, който е екранизация на мемоарите на журналистката Мери Мейпс „Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power”, посветена на скандала „Rathergate”, в основата на който е обвинението, че президентът Джордж У. Буш е бил AWOL от Американската национална гвардия в продължение на една година по времето на войната във Виетнам. Скандал, който коства кариерата на водещия на CBS News Дан Ратър, както и кариерата на самата Мейпс.

Truth” беше показан на фестивала в Торонто, където получи предимно положителни отзиви, като един от най-често цитираните плюсове на филма са изпълненията на легендата Робърт Редфорд, който влиза в ролята на Дан Ратър, и на Кейт Бланшет, която е в ролята на Мери Мейпс и се спряга за основен претендент за награди тази година. Дали Бланшет ще успее да спечели двойна номинация за „Оскар” заедно с превъплъщението си в „Carol”, само времето ще покаже. Сега вижте първия трейлър на филма.

Трейлърът не изглежда никак лошо, макар и да не е нещо впечатляващо. Покрай „Spotlight”, който, между другото, получава доста по-добри оценки, сме споменавали, че доста харесваме филми, посветени на разследващата журналистика, затова и „Truth” попада в списъка ни със заглавия за годината, които задължително искаме да гледаме. Допълнителен плюс са имената на Редфорд, Бланшет и останалите актьори. Ако беше само „Зодиак”, към тях бихме добавили и това на Вандербилт, но той се е подписвал и под сценариите на „Невероятният Спайдър-мен” и „Белият дом: Под заплаха”, така че в случая, той е по-скоро с въпросителна.

„Truth”

Режисьор на „Truth” е Джеймс Вандербилт, а в ролите са Кейт Бланшет, Робърт Редфорд, Тофър Грейс, Елизабет Мос, Брус Грийнууд, Стейси Кийч, Денис Куейд и други.

Премиерата е 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *