The Lobster

The Lobster” е англоезичният дебют на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос, който спечели наградата на журито на изминалия фестивал в Кан. Също както предишните два филма на Лантимос – „Alpeis” и номинирания за „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм „Dogtooth”, и „The Lobster” е меко казано странен.

Действието на филма се развива във фантастичен антиутопичен свят, където хора, които нямат любовна връзка, отиват в „Хотела”, където ако за 45 дни не успеят да си намерят половинка, биват превръщат в животно по техен избор и изпращани в гората. Омарът от заглавието е изборът на главния герой Дейвид, чиято роля се изпълнява от Колин Фарел. Той е самотник, който избягва от Хотела и отива в гората, където живеят Самотниците. Там се влюбва, въпреки че е против правилата.

Вижте първия трейлър (чрез The Guardian), който нагледно илюстрира странността на сюжета и цялостния подход на Йоргос Лантимос.

Смятаме, че подобни малки, комедийни и леко смахнати роли са идеални за Колин Фарел – точно в такъв филм („В Брюж”), той направи едно от най-добрите си изпълнения и по всичко личи, че и тук се справя на висота. Като цяло, всичко около „The Lobster” ни допада – и сюжетът, и трейлърът, и се надяваме да го видим на голям екран.

The Lobster - Колин Фарел

The Lobster - Рейчъл Вайс

Освен Колин Фарел, в ролите ще видим Рейчъл Вайс, Бен Уишоу, Джон К. Райли, Оливия Колман, Леа Сейду, Ариане Лабед, Ашли Йенсен, Ангелики Папулия, Джесика Бардън, Майкъл Смайли и други.

Британската премиера е 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много пъти съм го повтарял и отново ще го подчертая – Колин е супер 😉 А тук на места ми приличаше ужасно много на Хоакин Финикс от Her.