„Имало едно време един уестърн“ („Twice Upon a Time in the West”)

След последното ни издание на Inglourious Kunts, посветено на Топ 10 български филми, все още сме на вълна родно кино и решихме да ви представим най-новия БГ филм, който ще може да гледате в киносалоните от 9 октомври.

Става дума за „Имало едно време един уестърн“ („Twice Upon a Time in the West”) на режисьора Борис Десподов („Коридор №8”, „Три сестри и Андрей”). Филмът е с участието на легендата Клаудия Кардинале като (версия на) самата себе си и разказва историята на Мила (Диана Паскалиева), която бяга от садистичния си съпруг и попада в призрачно градче в пустинята, което е служило за декор на филмите на Серджо Леоне.

Повече за филма може да научите от първия му трейлър и пълния синопсис, които ще откриете по-долу.

По традиция в отразяването на родните ни филми, ще замълчим и ще оставим коментарите на вас. Само ще кажем, че като концепция „Имало едно време един уестърн“ ни изглежда интересно, но като изпълнение…

Ето и пълния синопсис на филма, заедно с официалния постер.

Бягайки от садистичния си съпруг, Мила попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители все още живеят в сянката на старите уестърни. Мила намира работа като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност. Скоро се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато се появява злодеят, всичко става като на кино.

„Имало едно време един уестърн“ („Twice Upon a Time in the West”)

Режисьор на „Имало едно време един уестърн“ („Twice Upon a Time in the West”) е Борис Десподов, който е и сценарист наравно с Андрей Паунов. Двамата са и продуценти на филма. В ролите са Клаудия Кардинале, Диана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсес Гарридо, Пепе Фонда, Лаура Конехеро, Красимир Иванов и Лoрънс Бъртън.

Световната премиера на филма е 7 октомври в Софийската опера, а по кината тръгва от 9 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ако не друго, поне двойник на Хенри Фонда са намерили 🙂 Дано да е добре, ама от това, което виждам, май наистина изпълнението… 🙂

  2. Определено не изглежда добре направено, но на ниво идея е любопитно.

  3. Язък за що-годе заинтригуващата мелодийка в началото. Прозявам се. Трейлъра е скучен, филмът ще е най-малко два пъти по-скучен.