„Carol” - Кейт Бланшет

Следвайки успеха си от Кан, където филмът получи специална награда „Queer Palm”, а Руни Мара беше отличена за главна женска роля (поделена), „Carol” на Тод Хейнс бе показан и на Телюрайд, където също беше посрещнат изключително позитивно и общо взето, циментира позицията си на един основните претенденти за големи отличия в предстоящия сезон на наградите. Нещо, което се потвърждава и от рекламите на филма до момента.

Първият тийзър, който видяхме в средата на август, беше отличен, но основната му цел беше да ни запознае с атмосферата и всичко беше много красиво и прекрасно, докато двата нови трейлъра разкриват повече подробности от сюжета и изведнъж, както при всеки филм на Хейнс, лъсва ужасната, трагична история на героите.

За тези от вас, които не са запознати, „Carol” е създаден по романа на Патриша Хайсмит „The Price of Salt” и разказва за любовната връзка между две жени от различни социални прослойки в Ню Йорк от 50-те години на ХХ в. Както можете да се досетите, тогава отношенията към жените (да не говорим пък за хомосексуалните) не са били както сега.

http://www.youtube.com/watch?v=H4z7Px68ywk

Няма да разваляме чудесните трейлъри с излишни коментари. Филмът изглежда повече от прекрасно и наистина го виждаме със сериозни шансове за големи награди – всички, които са творчески замесени в него го заслужават. Стискаме палци и на пръстите на краката да можем да го видим на голям екран.

Вижте и официалния постер.

„Carol” - плакат

Още веднъж, в основата на „Carol” е романът на Патриша Хайсмит „The Price of Salt”, сценарият е дело на Филис Наги, а режисьор е Тод Хейнс. В ролите са Кейт Бланшет, Руни Мара, Кайл Чандлър, Джейк Лейси, Сара Полсън, Джон Магаро, Кори Майкъл Смит, Кери Браунстийн и други.

Щатската премиера на филма е 20 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *