Room

Преди броени дни, създаденият по едноименния роман на Ема Донахю „Room” на Лени Ейбрахамсън, който разказва за 5-годишния Джак (Джейкъб Тремблей) и неговата майка (Брий Ларсън), които в продължение на няколко години са държани в плен в стая с размери 3 х 3 метра, беше показан на фестивала в Телюрайд, където получи отлични отзиви и се заговори, че той ще е един от основните претенденти за отличия в предстоящия сезон на наградите.

Разбира се, и друг път сме виждали фестивални филми, които рано-рано се спрягат за фаворити и после нищо, затова ще изчакаме и отзивите от Торонто, където филмът ще бъде показан след няколко дни, преди да си вадим заключения в тази посока. Именно във връзка с Торонто получаваме и най-новия трейлър на филма, който стъпва на първия тийзър и ни запознава малко по-подробно с историята, след като майката и детето се спасяват от стаята.

Дори и само от трейлърите си личи, че филмът има огромен потенциал и бихме го сложили в листата ни със задължителни заглавия, дори и без възхваляващите го отзиви. Също така, ще се радваме, ако Брий Ларсън спечели някоя награда и така привлече малко повече внимание върху себе си, защото го заслужава.

Вижте и няколко задкулисни видеа от „Emma’s Corner”, в които авторката на романа Ема Донахю коментира различни аспекти от продукцията.

Разказан през очите на 5-годишния Джак, „Room” е вълнуваща и емоционална история, възхваляваща издръжливостта и силата на човешкия дух. За Джак Стаята е целият свят… там, където е роден, където той и неговата Мам се хранят, спят, играят и учат. Но докато за Джак това е дом, за Мам е затвор. Чрез силната любов към сина си, Мам е успяла да му създаде детство в тяхното пространство 3 х 3 метра. Но докато любопитството на Джак расте заедно с отчаянието на Мам, тя осъзнава, че Стаята не може да ги задържи вечно.

Режисьор на „Room” е Лени Ейбрахамсън, а в ролите са Брий Ларсън, Джейкъб Тремблей, Джоан Алън, Шон Бриджърс, Уилям Х. Мейси и други.

Премиерата е 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *