Клои Грейс Морец на снимачната площадка на „The 5th Wave”

Научнофантастичният постапокалиптичен трилър „Петата вълна” описва историята на зловещо извънземно нашествие, а в главната роля ще видим Клои Грейс Морец. Филмът е адаптация по едноименния бестселър на Рик Янси и се очаква да бъде превърнат в трилогия (първите две книги на Янси, описващи света на младата Каси, са издадени и у нас, а третата се очаква да излезе както в САЩ, така и в България догодина).

Преди няколко дни продукцията се сдоби с не особено впечатляващ трейлър, а из интернет вече може да бъде намерен и постер:

„The 5th Wave” - постер

…който ни оставя със същите смесени впечатления за генерично déjà vu, както и кадрите, които видяхме наскоро. Нямаме конфликт с юношеската жанрова литература, заляла пазара в последните години, но имаме проблем с неща, които с нищо не успяват да ни изненадат или провокират. Засега екранизацията по Янски има точно такъв вид.

Режисьор на „Петата вълна” („The 5th Wave”) е Дж. Блейксън, а в останалите роли ще видим Алекс Роу, Закъри Артър, Лиев Шрайбър, Рон Ливингстън, Ник Робинсън, Маги Сиф и любимата ни Майка Монро.

Премиерата е предвидена за 15-ти януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Постерчето е красиво, но нищо повече. Lens flare с подходящ цвят и на подходящо място винаги постигат този ефект.

  2. От чисто занаятчийска гл. т. няма драма с визиите и кадрите от филма. Просто са kinda generic.

  3. Както казваме в студиото: „Пример за умения, не за талант“. 😉

  4. хехе това “Пример за умения, не за талант” е яко 🙂
    Живко – президент, а артовете му – национално богатство 😛