Knight of Cups

Макар да има повече от година до официалната премиера в САЩ, последният (завършен) проект на Терънс МаликKnight of Cups” ще бъде показан в няколко европейски държави (засега Германия и Франция) още тази година. По случая бе пуснат клип, който показва нови кадри и включва части от интервюта с актьорите. Вижте, а след това ще обърнем внимание на синопсиса, за който вече се знае повече.

http://www.youtube.com/watch?v=cPvTIXwjA1Y

Честно казано, от това, което виждаме, оставаме с впечатление, че филмът ще е нещо като продължение на „Дървото на живота” (с добавка от мнооого жени). Просто героите на Крисчън Бейл и Шон Пен толкова си приличат в своята екзистенциална криза, клатушкайки се из високите стъклени сгради на празния от смисъл свят, че няма как да не направим връзката. За капак отново имаме братя и проблеми с бащата. Напоследък Малик много започна да се повтаря, отблъсквайки някои от почитателите си, но е абсолютно неоспоримо, че визуално филмите му са недостижими. Чакаме го и се надяваме да го видим на голям екран.

Ето го обновения (и доста дълъг) синопсис, както и нов постер, който (за разлика от предишния, който беше по-артистичен) вече изглежда официален.

Имало едно време млад принц, чийто баща, царят на Изтока, го изпратил до Египет, за да открие перла. Но когато принцът пристигнал, хората му налели чаша. Пиейки от нея, той забравил, че бил син на цар, забравил за перлата и заспал дълбок сън.

Бащата на Рик му четял тази история като дете. Рик (Крисчън Бейл) сега е комедиен сценарист, живеещ в Санта Моника. Той копнее за нещо друго, за нещо отвъд живота, който познава, без да знае какво е точно, или как да го намери. Не знае по кой път да поеме.

Смъртта на брат му Били е надвиснала над живота му като сянка. Баща му Джоузеф (Брайън Денехи) чувства вина за смъртта на Били, а другият брат – Бари (Уес Бентли), на когото не му върви, току-що се е преместил в Ел Ей от Мисури, където двамата са отраснали. Рик му помага да си стъпи на краката.

Рик търси развлечение в компанията на жени: Дела (Имоджен Путс); Нанси (Кейт Бланшет), лекар, за която е бил женен; модел на име Хелън (Фрида Пинто); Елизабет (Натали Портман), жена, която е забременил; стриптизьорката Керън (Тереза Палмър); и младо момиче, което му помага да открие пътя си напред, Изабел (Изабел Лукас).

На Рик му се струва, че жените знаят повече от него. Те го приближават до сърцевината на нещата, по-близо до мистерията. Високите моменти в живота му не са били това, което е очаквал. Партитата, флиртовете, кариерата, нищо не е задоволило нуждата. И всяка жена, всеки мъж, които среща през живота си, са служили по някакъв начин като напътствие, като пратеници.

Пътят на изток е пред него. Ще тръгне ли той? Ще му измени ли смелостта? Ще остане ли буден? Или ще позволи всичко да е просто сън, надежда, отминаваща прищявка?

Пътешествието едва започва.

Knight of Cups

Режисьор на „Knight of Cups” е Терънс Малик, а в ролите са Крисчън Бейл, Кейт Бланшет, Натали Портман, Тереза Палмър, Имоджен Путс, Джейсън Кларк, Уес Бентли, Брайън Денехи, Ник Оферман, Изабел Лукас, Антонио Бандерас, Джо Манганиело, Джоуел Кинеман, Райън О’Нийл, Фрида Пинто, Майкъл Уинкот, Томас Ленън, Ники Уелан и други.

Официалната премиерна дата в САЩ е 4-и март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *