Krampus

Накратко: след като вчера видяхме първия трейлър на хорър-комедията „Krampus” на Майкъл Дохърти („Trick ‘r Treat”), който, за съжаление, беше на дублиран на италиански и с това успя да ни развали част от удоволствието, днес получаваме официалната версия на английски. Въпреки че не е кой знае какво, разлика определено има.

Krampus” разказва за митологичното същество от германската митология  Крампус, което е противоположността на Св. Николай (Дядо Коледа) и по време на празниците наказва децата, които не са слушали.

Ще се повторим. На нас видяното ни харесва, като един от най-големите плюсове на филма е осезаемият ретро-привкус и „практическите ефекти”. Вярваме, че Дохърти ще постигне същия ефект с коледната тематика, какъвто постигна с хелоуинската в „Trick ‘r Treat”.

Krampus” разказва за младия Макс, който обръща гръб на Коледа, след като отношенията в нефункционалното му семейство се влошават драстично покрай празниците. Но той няма представа, че липсата на празничен дух предизвиква гнева на Крампус – демонична сила с древен произход, която наказва невярващите. Адът се отприщва, когато познати и обичани коледни икони се превръщат в чудовища, които поставят под обсада разбитото семейство и принуждават членовете му да се борят помежду си с надеждата да оцелеят.

Режисьор на „Krampus” е Майкъл Дохърти, който е и сценарист наравно с Тод Хейси и Зак Шийлдс. В ролите са Емджей Антъни, Адам Скот, Тони Колет, Дейвид Кехнър, Алисън Толман, Стефания Оуен, Кончета Феръл и други.

Премиерата е 4 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments