Крис Хемсуърт в битка с природата

Откакто Warner Bros. преместиха дебюта на „In the Heart of the Sea” от март за декември (причината беше дежурното „за да доизпипат ефектите”, но тогава той ще има и по-добри шансове да се бори за някакви награди), филмът на Рон Хауърд очаквано се скри от новинарския хоризонт. Сега, малко по-малко от три месеца преди премиерната му дата, той се завръща с нов, драматичен екшън трейлър.

Припомняме, че „In the Heart of the Sea” е създаден по романа на Натаниел Филбрик „In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex” и разказва действителната история на китоловния кораб от Нантъкет, Масачузец „Есекс”, който през 1820 г. е нападнат от 25-метров кашалот, който потапя кораба, оставяйки екипажа да се бори за оцеляването си в открития океан. История, която е в основата и на класиката на Херман Мелвил „Моби Дик”.

Продължаваме да сме оптимисти за този филм – падаме си по морски истории и по такива, в които „чудовището” е метафора за човешката природа, а и трейлърите изглеждат добре. Случвало се е Рон Хауърд да се препъва (даже така, че да падне), но след „С пълна газ” смятаме, че е във форма и ще се справи на висотата на най-добрите си филми.

"In the Heart of the Sea" - плакат

Режисьор на „In the Heart of the Sea” е Рон Хауърд, а в ролите са Крис Хемсуърт, Бенджамин Уокър, Килиън Мърфи, Том Холанд, Бен Уишоу, Брендън Глийсън, Джорди Мола, Франк Дилейн, Шарлот Райли, Доналд Съмтър и други.

Премиерата е 11 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Екстра. На Крис Хемсуърт доста му отиват подобни роли, а и Рон Хауърд си е майстор.

 2. На някои места ефектите изглеждаха незадоволително, иначе като цяло ми се струва добре.

 3. Вече не обръщам внимание на ефектите в трейлърите. В последните години си стана практика студията да стартират рекламните кампании на своите блокбъстъри с незавършени спец. ефекти. Помня, че в трейлъра на „Ной“ ефектите не изглеждаха никак обещаващо, но в последствие се оказа, че цялостната визия на филма, всъщност е едно от най-големите му достойнства. Отделно и в рекламите на пълни лайна като господарка на злото и терминатор 5 например, 3D-тата също изглеждаха доста калпаво с тези предварителни рендери, но в последствие в самите филми се оказа, че ефектите са си напълно нормални като за Холивудски чекии.

  Убеден съм, че във визуално-технически план няма да има абсолютно никакви колебания, даже ми се струва, че In the Heart of the Sea ще е единия от сериозните претендентите на Mad Max за Оскара във въпросната категория.

  Отделно, иначе и аз самия изпитвам голям ентусиазъм към филма. След тези трейлъри, според мен всички предпоставки Рон Хауърд да е направил качествен високо-бюджетен филм са на лице. Определено In the Heart of the Sea ще е creature feature-a на 2015-та за мен!

 4. In the Heart of the Sea определено не е creature feature. Ако следват книгата, то сцените с кита ще са точно 10 минути. Присъства навсякъде точно за да постигне ефекта, който и постига – да печели феновете на creature feature-и.

 5. Още по-добре, тогава! Ако ще и кита да е в точно една сцена, няма значение. Филма има амбиция за драматично кино изживяване с подчертан жанров crossing. Не ми е проблем да го покажат за малко, даже така би въздействал повече. Предпочитам де е за 10 мин., но напрежението и резултата от катастрофата, благодарение на „чудовището“ да съпровождат survival feel-a на филма през цялото време, отколкото да го препълнят с безсмислен, панаирджийски Холивудски екшън. Вече не могат да ме спечелят само с ефекти и масирано експлоатиране на creature-а, както когато бях на 15-16г. Изключение в последните години ми е само „Кинг Конг“ и признавам, че „Годзила“ на Едуардс имаше кинематографични достойнства.

  Да кажем, че „In the Heart of the Sea“ е препълнен с whale attacks епизоди, за разлика от книгата. Няма лошо Рон Хауърд е доказан майстор така, че на този етап мисля, че мога да му се доверя и да очаквам, че всички сцени включващи екшън ще са поднесени с вкус и мярка.

  Приемаме и вероятността да са се придържали дословно към книгата и кита да бъде показан, точно толкова малко, колкото и в романа. Супер, звучи ми като отличен катализатор на действително бедствие, което ще мотивира конкретния конфликт във филма, който най-вероятно ще са опитите на оцелелите за спасение в комбинация с интелигентно развитие на персонажите им. И все пак, нека си спомним за флагмана на creature feature-ите „Челюсти“, където акулата сумарно не е показана за повече от 10 мин. в целия филм.

  И трети вариант – средно положение. Повече от кита, отколкото в книгата, но и по-малко от всеки типичен филм за чудовища. Това едновременно би дало възможност да се наблегне, както на образите и някаква драматична човешка история, която да залегне в центъра на сюжета, но така и на приключението, напрежението и ужаса от присъствието на този неестествено голям и свиреп звяр. От, която и възможност да са решили да се възползват създателите на филма за мен ситуацията си е win win. Единствено няма да одобря прекомерна експлоатация на кита с цел непрестанен плосък екшън само, заради самото зрелище в комбинация с плоски еднообразни характери, изградени чрез мързеливи шаблонни клишета. Тогава възможността филма да е и 100%-тов creature feature в най-общия смисъл на определението си също ще е на лице, защото повечето образци на жанра страдат именно от тези недостатъци.

  Та, както съм споменал в по-горния си коментар: „ЗА МЕН In the Heart of the Sea ще е creature feature-a на 2015-та!“, стига само и Рон Хауърд да е подходил отговорно към репутацията си, де. 🙂