Beasts of No Nation - плакат

Явно Netflix не са сгрешили в решението си да покажат „Beasts of No Nation” на Кари Фукунага и в киносалоните (макар и в ограничен брой), освен на своята платформа, защото ако съдим по отзивите от фестивала във Венеция, филмът има всички шансове да се бори за големи награди. До същото заключение стигаме и гледайки най-новия трейлър, който се появи в мрежата преди няколко дни.

Beasts of No Nation” е създаден по едноименния роман на Узодинма Иуала и разказва за малко момче на име Агу, което (след като в страната му избухва гражданска война) е принудено да се присъедини към група наемници, предвождани от страховит командир, в чиято роля влиза Идрис Елба.

Да оставим настрана това, че киноразпространението ще даде възможност на „Beasts of No Nation” да се бори за награди, а съдейки по този трейлър, шанс имат и Идрис Елба и Кари Фукунага (за работата си както като режисьор, така и като оператор) – това момче е адски талантливо, сигурни сме, че го чака страхотно бъдеще, и продължаваме да съжаляваме за разпадането на „То”. По-важното е, че подобна красота ще може да бъде видяна на голям екран, където ефектът от филма (емоционален, интелектуален, естетически и всякакъв друг) ще е много по-силен. Адски много се надяваме и ние да можем да го гледаме на кино, макар че не разчитаме много.

В допълнение, вижте няколко плаката, както и по-пълния синопсис на филма.

Beasts of No Nation - плакат

Beasts of No Nation - плакат

Агу е младо момче в неназована държава в Западна Африка, което е привлечено към партизанска група, след като в страната избухва гражданска война. Травмиран от смъртта на баща си, който е убит от милицията, Агу е уязвим за опасния, но бащински характер на новия си командир. С разгарянето на войната, Агу става все по-отчужден от живота, който е водил преди началото на конфликта – живот с приятели от училище, църковни служби и време прекарано със семейството. Въпреки че ясно си спомня тези времена, реалността му продължава да пропада в неописуема бруталност, първичен страх и загуба на идентичност. Връзката му с командира се задълбочава, но става и все по-мрачна, и приятелството с другите войници води до измамно усещане за нормален живот.

Сценарист и режисьор на „Beasts of No Nation” еКари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”), а в ролите са Идрис Елба, Абрахам Атах, Ама Абабресе, Ричард Пепъл и Опейеми Фагбохунгбе.

Премиерата е 16 октомври – по Netflix и в ограничен брой киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Не“ по темата ….

    Малко преди смъртта си през октомври 2011 г. Муамар Кадафи каза следното в прословутата си реч, с която се обърна към ООН и световните лидери, молейки ги да спрат безумните бомбардировки над Либия и да пощадят невинния либийски народ:
    „А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда, вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега“.

  2. Проектът „То“ автоматично влиза сред най-яките незаснети филми, ever.