High Rise

Описваната като „оргия на разрушението” екранизация по едноименния роман на Джеймс Г. Балард „High Rise” на Бен Уийтли е филм, който следим отдавна и очакваме с много голям интерес, но от който, като изключим една официална снимка на Том Хидълстън от началото на годината, досега не сме виждали абсолютно нищо.

В края на тази седмица обаче, на „High Rise” му предстои премиера в Торонто, а веднага след това ще бъде показан на Fantastic Fest и в Сан Себастиан, и се надяваме по този повод най-накрая да се появи  първият му трейлър. Надежда, че това ще се случи скоро, ни дават разпространените преди няколко дни нови кадри от филма, което е някаква индикация, че рекламата започва да се раздвижва.

С две думи, действието на филма се развива в Англия по времето на управлението на Маргарет Тачър и разказва за млад доктор, който се присъединява към обитателите на модерна луксозна сграда, които са се откъснали от обществото и постепенно са деградирали до нивото на войнстващи диваци. Алкохолът и сексът са се превърнали в разменна валута, а ескалаторите са бойни полета на мародерстващи орди, грабещи „вражеските” етажи.

High Rise

High Rise

High Rise

Ето и пълния синопсис:

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен просто „High Rise”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които предлага небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръсните подземия на „High Rise”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, които превземат сградата, етаж след етаж.

Режисьор на „High Rise” е Бен Уийтли („Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”), сценарият е на Ейми Джъмп, а в основата му е романът на Джеймс Г. Балард, който е автор на „Империя на слънцето” и „Катастрофа”, по които са направени едноименните филми на Стивън Спилбърг и Дейвид Кроненбърг. Оператор е Лори Рос, а музиката е дело на Клинт Мансел. В  ролите са Toм Хидълстън, Джеръми Айрънс, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой, Люк Евънс, Сиена Гилори и други.

Официалната премиера на филма все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *