Krampus

На изминалия Comic-Con, на панела на Legendary беше представен и най-новият филм на режисьора Майкъл Дохърти („Trick ‘r Treat”) – коледната хорър-комедия „Krampus”, която беше посрещната с голям ентусиазъм от страна на феновете. Филмът разказва за митологичното същество от германската митология  Крампус, което е противоположността на Св. Николай (Дядо Коледа) и по време на празниците наказва децата, които не са слушали.

След като преди време дебютира първият постер на филма, най-накрая имаме възможност да видим и трейлър. За съжаление, той е дублиран на италиански, което не ни позволява изцяло да вникнем в него, но пък ни дава доста добра представа за атмосферата на филма, която (точно като плаката) има доста приятен ретро привкус. Вижте.

На нас ни изглежда чудесно – особено ни радва, че Крампус и останалите гадове са реализирани чрез „практически ефекти”, а не с компютър. Вече сме далеч по-сигурни, че Дохърти ще се справи със страшната коледна тематика толкова добре, колкото и с хелоуинската.

В допълнение, вижте няколко снимки, както и по-подробно описание на сюжета на филма.

Krampus

Krampus

Krampus

Krampus

Krampus

Krampus” разказва за младия Макс, който обръща гръб на Коледа, след като отношенията в нефункционалното му семейство се влошават драстично покрай празниците. Но той няма представа, че липсата на празничен дух предизвиква гнева на Крампус – демонична сила с древен произход, която наказва невярващите. Адът се отприщва, когато познати и обичани коледни икони се превръщат в чудовища, които поставят под обсада разбитото семейство и принуждават членовете му да се борят помежду си с надеждата да оцелеят.

Режисьор на „Krampus” е Майкъл Дохърти, който е и сценарист наравно с Тод Хейси и Зак Шийлдс. В ролите са Емджей Антъни, Адам Скот, Тони Колет, Дейвид Кехнър, Алисън Толман, Стефания Оуен, Кончета Феръл и други.

Премиерата е 4 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments