Джереми Ървайн

Преди да взриви Земята за пореден път с предстоящото продължение на емблематичния катастрофичен блокбастър „Денят на независимостта”, Роланд Емерих ще ни отведе назад във времето към края на 60-те години на ХХ в., за да ни разкаже една привидно малка и доста лична история, последиците от която обаче отекват и до днес и завинаги предефинират понятието „човешки права” и начина, по който ги отстояваме.

Stonewall” е посветен на бунтовете в Гринуич Вилидж, Ню Йорк от 28 юни 1969 г., когато полицията нахлува в гей-бара „Stonewall” с идеята да арестува всички присъстващи, тъй като по това време хомосексуалната ориентация е попадала под ударите на закона. Това предизвиква бурен протест, който слага началото на съвременното движение за права и свободи. В центъра на сюжета е младият Дани Уинтърс (Джереми Ървайн), който е изгонен от дома на родителите си и намира убежище и утеха в „Stonewall”, заобиколен от приятели и съмишленици. Когато полицията атакува, Дани се превръща в част от историята.

Определено не изглежда лошо и ни е адски интересно дали му се е получило на Емерих. Веднъж вече сме го виждали да се справя (относително) адекватно с по-малък проект, какъвто беше „Anonymous”, а тук очакваме да е доста по-добре, тъй като темата му е доста близка – както знаете, той открито заявява своята хомосексуална ориентация и е активен деец в борбата за равни права на ЛГБТ общността.

В добавка вижте няколко снимки и един постер.

плакат

Режисьор на „Stonewall” е Роланд Емерих, а в ролите ще видим Джереми Ървайн, Джонатан Рийс Майърс, Рон Пърлман, Кейлъб Лендри Джоунс, Джоуи Кинг, Мат Крейвън, Атикъс Мичъл и други.

Премиерата на филма е на фестивала в Торонто, а в кината ще дебютира на 25 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *