Харви Кайтел и Майкъл Кейн

Ще има шанс за щатските киномани да се срещнат с най-новата творба на Паоло Сорентино – планирано е „Youth” да излезе на екран на 4 декември, което означава, че в коледно-междузвездния месец ще се намери място и за стойностно европейско кино. Пък и да не забравяме, че именно по това време започва да се „подгрява” американската киноакадемия с новите хитове за оскарово оценяване…

Филмът получи смесени отзиви в Кан и не се нареди след фаворитите на оценяващите, ала за всеки, който познава поне малко почерка на Сорентино, е съвършено ясно, че „Youth” е просто задължителен. И за да не се оплакват свикналите с пукотевици и екшън-блокбастърни „брадви” зрители, следващият трейлър, предложен от италианския киномайстор, е по-разказвателен в сравнение с предишните:

Споделихме вече възхищението си от елегантното присъствие на актьорските легенди Харви Кайтел и особено Майкъл Кейн (и намекнахме как режисьорът до известна степен визуално е наподобил образа „своя” дългогодишен актьор Тони Сервило), отбелязахме колко неусетно и естествено допълват картината Рейчъл Уайз, Пол Дейно и великолепната Джейн Фонда и само може да въздъхнем замечтано (в контекста на споменатото пенсиониране на главните герои), наблюдавайки спокойствието на швейцарските Алпи.

В центъра на историята е дългогодишната връзка между двама приятели – Фред и Мик. Докато единият няма намерение да се върне към музиката, която е играла решаваща роля в живота му, въпреки подкрепата на обичната му дъщеря Лена, другият упорства в желанието си да приключи сценария на може би последния му важен филм, посветен на неговата муза Бренда. Накъде ли ще потегли техният по-млад приятел Джими – актьор, който копнее да открие истинска значимост в следващата си роля и да се подчини на вдъхновението? Заснет сред изключителна природа и зареждащ публиката с опияняваща музика, „Youth” предлага откровение – най-важните моменти, които са способни да променят съдбата ни, могат да се появят по всяко време – дори и късно – в живота ни.

А ние добяваме – „добре е да сме готови за тях”! Както сме готови за изненади, в очакване на възможна/желана среща с най-новата кинотворба на Сорентино. Той вече е получил безпрекословното ни уважение с майсторството, което демонстрира с всеки следващ свой филм. Едно от многобройните доказателства за това е миналогодишният Оскар за „Великата красота”…

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments