The Last Witch Hunter

Вин Дизел е на трето място сред най-високоплатените международни актьори за 2015 година според списание Forbes – той е спечелил 47 млн. долара срещу 80 млн. за Робърт Дауни-син и 50 млн. за Джаки Чан. Ясно е, че огромна заслуга за това „малко състояние” се пада на „Бързи и яростни”, но сме сигурни, че и от филми като „The Last Witch Hunter” му изпада по нещо. Просто виждаме как само и единствено неговото име е причината на подобни проекти да бъде дадена зелена светлина и благодарение на това, той успява да си договори доста добро „парче от баницата” – разбирайте, част от финалните приходи на филма.

Това обаче са някакви подробности, които не ни вълнуват особено (нямаме нищо против да си печели човекът, заслужил си го е), тъй като са без никакво значение за качествата на филма, а това (поне за нас) е единственото важно нещо. На този етап обаче не можем да знаем дали „The Last Witch Hunter” ще има качества, а трейлър е единственото, на базата на което евентуално бихме могли да преценим. Първият тийзър, който видяхме, не беше много убедителен, но сега имаме нов пълен трейлър, който ни дава доста по-добра представа за историята и за целия филм. Вижте.

Първата половина е просто болезнена. Гледайки бяхме убедени, че това ще е един от най-лошите филми за годината, а една от основните причини са актьорите – Дизел, Илайджа Ууд и Майкъл Кейн, който сигурно е спал като е рецитирал репликите си.

Във втората част, когато се появяват „гадовете” и виждаме повечко фентъзи елементи, малко се пооправят нещата (но само дотолкова, че не „кринждваме” през няколко секунди)  и в крайна сметка, надеждата ни, че при все цялата си нелепост филмът може да се окаже смахнато развлекателно фентъзи, не умира напълно. С две думи, умеем да се самозалъгваме, защото целият трейлър е ужасен.

Каулдер (Дизел) е член на елитен орден, борещ се с проклятието на вещиците, които искат да отприщят Черната смърт върху света. В епична битка Каулдер успява да победи Кралицата на вещиците (Джули Енгелбрехт), но е прокълнат на безсмъртие, което го разделя от семейството му и го обрича на самота. Години по-късно, останал единствен по рода си, Каулдер е принуден да обедини сили с врага си, в лицето на младата вещица Клои (Роуз Лесли), за да попречи на завърналата се Кралицата на вещиците и нейната орда да унищожат човечеството.

Режисьор на „The Last Witch Hunter” е Брек Айснър („The Crazies”), сценарият е дело на Мелиса Уолък („Dallas Buyers Club”) и Кори Гудман („Свещеник”), а в главните роли са Вин Дизел, Роуз Лесли, Илайжа Ууд и Майкъл Кейн.

Премиерата е 23 октомври 2015 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Не знам защо, но продължавам да си мисля, че Роуз Лесли ще е най-хубавото нещо в този филм.

  2. този филм си е част от дружбата на Дизел с Юнивърсал……. аз стискам палци да се получи, че да пушнат нов Ридик, пък и на мен не ми се вижда толкова отчайващо дразнещ

  3. Смятай значи колко ще е зле тоя филм, щом (не особено хубавата) Роуз Лесли ще е най-хубавото нещо вътре. 😀

  4. Аз пък я харесвам Роуз. Не че е чудна хубавица, но не е и грозотия, а и може да играе. В трейлъра изглежда доста прилично. 🙂

  5. Жестоко ме дразни, че всичко е толкова шибано забързано, че всъщност не можеш нищо да видиш! Във всички подобни филми всеки фантастичен елемент, всеки „звяр“, всяко движение и забързано до 1657293764793 кадъра в секунда и всъщност гледаш мощен гейзер на повръщано, пълен мазаляк! Ебахти, вбесих се.