Тим Рот

Един от любопитните детайли, свързани с най-новото творение на Тарантино, е фактът, че в продължение на две седмици маниакът ще прожектира филма си в аналогов формат на екрана на около 50 киносалона в Щатите (очаква се програмата на тези прожекции). Така той ще демонстрира възможностите на „винтидж” екипировка като Ultra Panavision 70 и ще представи историята си в ултра-широката визия на aspect ratio 2.76:1. Вече сме наясно с доста неща около „забавния снежен уестърн”, както го нарече създателят му на Comic-Con, и затова всяка нова частичка информация увеличава удоволствието от очакването на „The Hateful Eight”. И в този смисъл споделяме, че се появи нов постер, в който „главни действащи лица” са Кърт Ръсел и Дженифър Джейсън Лий.

палакат

Остават още шест „маркера”, което подсказва, че ще има още постери, посветени на персонажи – вероятно преди да дебютира трейлър?! Ако се води по възприетите в последните няколко години тенденции в маркетинга, Тарантино ще трябва да пусне другите визии в различни издания – за да не му се „сърдят”, че все Entertainment Weekly са привилегировани. А по-голям „хайп” едва ли може да се очаква – актьорският му състав е повече от железен, сюжетът е повече от предизвикателен, а самият режисьор е повече от легенда. Затова, както си мрънкаме в новините за „Star Wars VII” – направо да идва декември!

За онези, на които не им се рови в новините ни до момента – ето синопсиса отново:

Действието на „The Hateful Eight” се развива шест, осем или дванайсет години след Гражданската война. Дилижанс профучава през мразовитите пейзажи на Уайоминг. Пътниците – ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домерг (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, познат по тези земи като „The Hangman”, ще изправи Домерг пред правосъдието. По пътя те се натъкват на двама непознати: майор Маркис Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник, в момента печално известен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), южняк ренегат, който твърди, че е новият шериф на града. След като изгубват пътя си в силна снежна буря, Рут, Домерг, Уорън и Маникс търсят убежище в „Minnie’s Haberdashery” – спирка на дилижанса в началото на планински проход. Когато пристигат, те са посрещнати не от съдържателя, а от четири непознати лица. Боб (Бишир), който се грижи за заведението на Мини, докато тя гостува на майка си, палачът на Ред Рок Осуалдо Мобрей (Рот), каубоят Джо Гейдж (Медсън) и генералът от конфедерацията Санфорд Смитърс (Дърн). Докато бурята обгръща планинския заслон, нашите осем пътника разбират, че в крайна сметка може и да не стигнат до Ред Рок…

Сценарист и режисьор на „The Hateful Eight” е Куентин Тарантино, а в ролите са Самюъл Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Демиан Бишир, Тим Рот, Майкъл Медсън, Брус Дърн, Зои Бел, Джеймс Паркс и други.

Премиерата е 25 декември 2015, от 6 януари филмът тръгва във всички щатски кина в дигитално разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Да идва декември (имам усещане, че по-скоро ще е януари при нас, но да видим) и освен това – да идва постерът (в гигантски размер, по възможност) със Самюъл Джаксън 🙂

  2. Ох, от колко много време чакам филм, където толкова талантливата, но така пренебрегвана в Холивуд Дженифър Джейсън Лий да блесне с целия си потенциал. Много я спрягат като възможен претендент в категорията за най-добра актриса следващия сезон, и то без ще да е излязъл филмът. 🙂

  3. От това, което съм чел като сценарий, има надежди за някаква номинация, но да спечели – трудно (впрочем, зависи и каква категория ще решат да я сложат – ако е поддържаща роля, шансовете доста се качват). Иначе съм напълно съгласен, че има отлични качества – любимата ми нейна роля е в The Hudsucker Proxy, където изпълнението й е едно към едно с най-добрите (и устати :)) актриси от 30-те и 40-те години на миналия век.

  4. Аз силно се надявам, да не кажа че съм почти убеден, че за поддържащата роля догодина ще е годината на Синтия Никсън за „Джеймс Уайт“. Това ще е чудовищен пърформънс. А и ролята на Дженифър си е главна…май.

  5. Понеже (както личи и от заглавието) филмът е по-скоро ensemble piece, та затова категоризацията на различните даващи награди организации вероятно ще е различна. Но да, като единствена жена в така наречената „осмица“, има основания да се категоризира ролята като главна.

    А що се отнася до Синтия Никсън, от това, което каза, с интерес очаквам да видя представянето й. И ако действително е толкова добро, дано да получи и необходимата широка подкрепа, защото както знаем, наградите са преди всичко политика, игра на влияние между продуценти, студия и т. н. Ако, разбира се, представянето е от типа на Дж. К. Симънс във Whiplash, едва ли ще има проблем да си получи заслуженото признание 🙂

  6. Ами, съжалявам за офтопика, но покрай „Джеймс Уайт“ съм много развълнуван, а той никъде не е отразяван все още. Та…самият филм и изпълнението на Синтия Никсън бяха бурно аплодирани по фестивалите, на които бе представен и най вече на Сънданс, където получи подкрепата на зрителите и критиката и дори спечели Best of NEXT. Ролята на Никсън е малка, но образът е централен и около нея се върти основната фабула. Тя влиза в ролята на майката на протагониста (Кристофър Абът), която е в терминален стадий на рак и смъртта й е just around the corner. Тежките грижите за нея го спират да си живее живота и е принуден да порасне значително по-бързо, отколкото му се иска. Филмът е малък, ужасно малък. Бюджетът му е, може би, колкото на трейлъра на последния Fantastic Four, като Синтия Никсън е единствената звезда от този ранг в каста.

    Прилагам снимка, която, според мен, улавя много точно духа на филма. 🙂

    http://goo.gl/1k3i0E

    И пак – ужасно съжалявам за офтопика! 🙂